Президентът на Македония Георге Иванов призова гражданите на страната да

...
Президентът на Македония Георге Иванов призова гражданите на страната да
Коментари Харесай

Референдумът в Македония е историческо самоубийство според Георге Иванов

Президентът на Македония Георге Иванов прикани жителите на страната да бойкотират идния референдум в страната по отношение на съглашението с Гърция за новото име " Северна Македония ", заяви Агенция Франс Прес.

По думите на Иванов с референдума държавното управление желае от страната да се извърши " историческо самоубийство ".

" Гласуването на референдум е право, а не обвързване ", съобщи Иванов през днешния ден в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Македонският президент беше безапелационен, че няма да гласоподава на публичното допитване, както съобщи и по-рано тази седмица.
" Зная, че и вие, моите сънародници, ще извършите същото умно решение ", прикани Иванов.

В допълнение Иванов разкритикува висшите представители на Съединени американски щати и Европейски Съюз, които показаха поддръжка към референдума и приканиха македонците да гласоподават в поддръжка на съглашението, тъй че да се постави завършек на дългогодишния спор с Гърция и Македония да получи мечтаната евроатлантическа вероятност. Иванов съобщи и че с утвърждението на документа ще се извърши " очевидно нарушение на суверенитета на страната ", осведоми АП.

Тази вечер приключва акцията за пропаганда измежду жителите за присъединяване в планувания за неделя референдум. В същото време публичното мнение по въпроса е мощно поляризирано. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР