Президентът на Литва Гитанас Науседа предупреди американския държавен секретар Антъни

...
Президентът на Литва Гитанас Науседа предупреди американския държавен секретар Антъни
Коментари Харесай

Президентът на Литва: Путин няма да спре в Украйна

Президентът на Литва Гитанас Науседа предизвести американския държавен секретар Антъни Блинкън, че в случай че не бъде спряна съветската експанзия в Украйна, ще се стигне до международен спор , съобщи Ройтерс.

Науседа съобщи пред Блинкън, който е е на четиридневна аудиенция в балтийските страни, че съветският водач Владимир Путин „ няма да спре в Украйна “ и сподели, че светът е задължен да помогне на украинците „ с всички вероятни средства “ . „ Имам поради в действителност всички средства, в случай че желаеме да избегнем Трета международна война . Изборът е в наши ръце “, сподели той.

Откакто на 24 февруари стартира съветската инвазия, Литва, която е членка на НАТО, изпрати военна помощ в Украйна и посрещна дребен брой украински бежанци .

Беларус, който има общи граници с Литва и Латвия, разреши на Русия да нападне Украйна от нейна територия , откакто Москва разположи свои военни елементи там. Преди това в продължение на три седмици Русия твърдеше, че организира взаимни военни учения с Беларус.

Talked as close friends & Allies
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР