Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас продължава със своите медийни

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас продължава със своите медийни
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига: Без милиардите, Ман Сити щеше да е един посредствен отбор

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас продължава със своите медийни изяви. След като през последните седмици той се занимаваше с Флорентино Перес и упрекна шефа на Реал Мадрид във всякаква липса на морал и човещина, в този момент босът на испанската лига крепко се заяде с богатите клубове и най-много с отбора на Манчестър Сити.

Според Тебас, парите тотално ще унищожат футбола в най-близко бъдеще, и босът даде ясно да се разбере, че без милиардите, с които разполагат, " жителите " щяха да са един несъвършен тим.

" Да, аз прелестно разбирам любовта на огромна част от хората към Висшата лига, само че не забравяйте, че има и такива, които въобще не я харесват. Мисля, че в последните години испанското състезание стана много по-интересно и най-малко се доближихме до premier league. Постоянно се приказва по какъв начин в Англия се играе най-хубавият футбол, това е най-силният шампионат, аз обаче не съм склонен ", разяснява Тебас.

" Всички шампионати са значими и заемат своето справедливо място и не трябва по този начин да се обезценява силата и на останалите лиги. Всички се пробват да предложат първокласен артикул, който да допадне на феновете, и аз смятам, че Ла Лига търпи доста позитивно развиване. Нека не забравяме, че в Англия има един клуб като Манчестър Сити, който без богатите притежатели щеше да си остане несъвършен. Да си напомним какво беше Сити преди и за какво в този момент са толкоз мощни. Единствено парите ги вършат да си мислят, че са непобедими и могат да реализират всичко ", добави той.

" Големите пари ще унищожат футбола и това лека-полека се случва всеки ден. Испанските клубове демонстрираха отлично показване в Европа през последните години и даже през този сезон Виляреал завоюва Лига Европа, като се наложи тъкмо против британски тим. Така че, дано всички бъдат уважавани и им се отдава заслуженото. Да, в Англия се играе страховит футбол, само че и другите страни не отстъпват по нищо “, разяснява още Тебас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР