Президентът на Китай Си Дзинпин откри най-дългия морски мост в

...
Президентът на Китай Си Дзинпин откри най-дългия морски мост в
Коментари Харесай

В Китай откриха най-дългия морски мост в света

Президентът на Китай Си Дзинпин откри най-дългия морски мост в света , който свързва Хонконг, Макао и континенталната част на Китай, оповестява Агенция Франс Прес.

Осведомителната организация отбелязва, че Пекин се пробва да ускори контрола над полуавтономните територии.

Си публично откри моста на гала на ново пристанище в китайския град Чжухай. На церемонията участваха ръководителите на Хонконг и Макао.

" Официално разгласявам моста Хонконг-Чжухай-Макао за открит ", съобщи Си Дзинпин. После зад него на великански екран бе излъчено видео с фойерверки над огромния мост . Церемонията се организира на закрито. Веднага по-късно президентът напусна подиума. Той не произнесе тирада пред присъстващите.

Мостът е с дължина 55 километра . Той включва и подводен тунел. Това е вторият огромен инфраструктурен план, който свързва Хонконг с Китай в границите на няколко седмици. През предишния месец беше открита високоскоростна железопътна връзка.

Критици сигнализират, че новият мост е още един метод за консолидираното на Хонконг в Китай.

Мостът ще бъде отворен в сряда. Строителството му стартира през 2009 година , само че реализирането на плана е забавено поради преразход, корупция и смъртни случаи със строителни служащи (18 души).

Според Би Би Си мостът коства към 20 милиарда $.

Мостът, който е планиран да устоя на трусове и тайфуни, е построен с 400 000 тона стомана, задоволително за строителството на 60 Айфелови кули.

 Снимка 385037
Източник:

Около 30 километра от моста минава през делтата на Перлената река . За да се разреши на корабите да минават, сектор от 6,7 километра е подводен тунел, построен сред два изкуствени острова.

Обикновено дистанцията от Чжухай до Хонконг се взема за към 4 часа , само че в този момент с моста се редуцира до 30 минути.

В Хонконг не се организира гала по откриването на моста. Жителите на полуавтономната територия ще получават лиценз за прекосяване по моста до китайския град с автомобил, в случай че покрият някои критерии, в това число заемат избрани позиции на държавното управление или са създали огромен принос за благотворителни организации в южната провинция Гуандун.

 Снимка 385036
Източник:

Повечето хора ще би трябвало да пътуват по моста с рейсове.

Някои хонконгски медии оповестяват, че камери ще наблюдават физическото положение на водачите на рейсове, в това число ще им бъде изпращан сигнал, в случай че се прозяват повече от три пъти за 20 секунди.

Китай твърди, че има най-дългия мост в света - Danyang-Kunshan Grand Bridge. 164-километровият виадукт е част от високоскоростно железопътно трасе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР