Ако четем публикациите на бившия финансов министър Асен Василев, можем

...
Ако четем публикациите на бившия финансов министър Асен Василев, можем
Коментари Харесай

Деница Сачева: 5 пъти е нараснала инфлацията по времето на Асен Василев

Ако четем изявленията на някогашния финансов министър Асен Василев, можем да останем с усещане, че България доста е повишила приходите си. Номинално може да има растеж, само че с парите, които сме получили повече, не можем да си купим повече. Това разяснява пред bTV Деница Сачева, лидер на листата на ГЕРБ-СДС в област Добрич.

" Една от аргументите за това е, че усилваме приходите на хартия през формули. Ако приходите можеха да се усилват с формули, това щеше да се употребява в Елада. Трябва да увеличим продуктивността на жителите, опцията да има повече бизнес, което изисква политическа непоклатимост и вероятност. Трябва да приказваме за повишение на покупателната дарба. Поемаме ангажимент тя да доближи 80% от средноевропейската в границите на един цялостен управнически мандат. Необходими са и редица промени. В земеделието би трябвало да се реши въпросът с работната мощ. В опазването на здравето би трябвало да се лимитират неефективните разноски. Трябва да се увеличи конкурентоспособността на жителите ", разяснява Деница Сачева.

" Рано заран да приказваме на българите, че са богати като те сигурно ще се чудят през днешния ден по какъв начин да си платят сметките - мисля, че не е добър жанр ", добави Сачева.

" 5 пъти е повишена инфлацията по времето на Асен Василев, по отношение на 13-годишния интервал, за който говорите ", обърна се тя към съперника си по време на дебата - Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ". " Има данни, които доста ясно го демонстрират ", заключи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР