Президентът на Израел Ицхак Херцог определи спора около съдебната реформа

...
Президентът на Израел Ицхак Херцог определи спора около съдебната реформа
Коментари Харесай

Президентът на Израел: Страната е пред най-сериозната криза от основаването си

Президентът на Израел Ицхак Херцог дефинира разногласието към правосъдната промяна като " най-сериозната вътрешна рецесия от основаването на страната " преди 75 години, заяви ДПА. В същото време в изявление за израелски новинарски уебсайт, оповестено през вчерашния ден, той изрази вярата, че страната може да излезе по-силна от тази обстановка, заяви Българска телеграфна агенция.

Честванията по случай 75-годишнината от основаването на Израел стартират довечера, само че те ще бъдат помрачени от разногласията към проектите на държавното управление за въвеждане на правосъдна промяна, които съперниците на ръководещите отхвърлят като опасност за демокрацията.

" Реформата в правосъдната система, нещата, които се случиха към съставянето на това държавно управление, съдружните съглашения - всичко това избухва едновременно ", съобщи Херцог.

Реформата, към която се стреми дясното религиозно държавно управление на Бенямин Нетаняху, се преглежда от мнозина като " смяна на международния ред ", отбелязва ДПА.

Съюзниците на Израел следят с безпокойствие рецесията, съобщи Херцог. " Светът ни гледа, враговете ни честват, а приятелите ни са обезпокоени. Питат ме какво се случва ", добави той.

" Освен въпросите, които ни плашат от първите дни на ционизма, въпросите за салдото сред еврейското и демократичното, за мястото на религията в живота ни и за рестриктивните мерки на управляващите, има и доста психически детайли ", съобщи Херцог във връзка със правосъдната промяна. " Ние сме народ, който е събран от 100 разнообразни места ", добави президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР