Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер посъветва Европа да поддържа по-голяма

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер посъветва Европа да поддържа по-голяма
Коментари Харесай

Щайнмайер: Европа да поддържа по-голяма дистанция от Русия

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер посъветва Европа да поддържа по-голяма отдалеченост от Русия , осведоми ДПА.

Според Берлин Европа не би трябвало да утвърждава рестриктивните мерки върху свободата на изразяването, само че също не би трябвало да се заблуждава, че може да промени Русия.

На фона на редица разногласия с Москва Щайнмайер посъветва европейските страни да гледат на Русия трезво и от отдалеченост.

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха , в този момент и от двете страни надвива " надълбоко отчаяние ", разгласи немският държавен глава в тирада на конференцията " Културанта " във Финландия.

Културанта е лятната резиденция на финландския президент, която се намира на към 20 километра източно от Турку. Двудневната конференция беше отдадена на интернационалната политика и политиката по сигурността. На нея имаше към 100 участници.

По думите на Щайнмайер спорът в Източна Украйна и анексирането на Крим не престават съществено да тежат на връзките . Според него опциите за смяна към Русия са лимитирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР