Президентът на Гърция Прокопис Павлопулос определи решението на Турция да

...
Президентът на Гърция Прокопис Павлопулос определи решението на Турция да
Коментари Харесай

Атина: Турция нарушава международното право със сондажите край Кипър

Президентът на Гърция Прокопис Павлопулос дефинира решението на Турция да извърши проучвателни сондажи в изключителната икономическа зона на Кипър като "пряко и жестоко нарушаване на интернационалното право ", заяви АНА-МПА.

Павлопулос направи това изявление на среща с делегация на Гръцко-американския институт в Атина. Турските дейности осъди през днешния ден и гръцкият външен министър Йоргос Катрунгалос в изявление на Четвъртия интернационален конгрес на Гръцката асоциация за енергийна стопанска система.

Катрунгалос предизвести, че до момента в който Турция работи отвън интернационалното право, тя ще удължи изолацията си, и напомни скорошното изявление на висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини, че Европейски Съюз ще отговори по отговарящ метод и в цялостна взаимност с Република Кипър.

Вчера турските планове бяха наказани както от Европейски Съюз, по този начин и от Съединени американски щати, а Кипър издаде интернационална заповед за арест на екипажа на турския транспортен съд.

Турция, която оспорва правото на кипърското държавно управление да упражнява суверенните права на Република Кипър след турската окупация на северната част на острова през 1974 година, счита дейностите си за законни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР