Президентът на Франция Еманюел Макрон изостри тона си към Русия

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон изостри тона си към Русия
Коментари Харесай

Макрон вече е готов за сериозни действия спрямо Русия

Президентът на Франция Еманюел Макрон изостри тона си към Русия по време на визитата си на френски боен контингент в Румъния.

За първи път от началото на съветската инвазия той прави обиколка в Източна Европа, като след Молдова, където той към този момент дойде, е допустимо да посети Киев.

" Изправени пред войната, стартирана от Русия против Украйна и народа ѝ, позицията на Франция и Европа е ясна от първия ден " - отсече президентът Еманюел Макрон пред френските военни в Констанца.

" Ще създадем всичко, с цел да възпрепятстваме, да глобяваме единомислещо Русия, която посочихме като само виновна за тази война и притежател на морална, политическа и историческа неточност ". добави той.

Макрон се оправда за неотдавнашното си изявление, че Русия не би трябвало да бъде унижавана. " С това желаех да кажа, че живеем на един континент и Русия все по този начин се намира на него ". " В един миг, когато сме оптимално съдействали за съпротивата, украинският президент ще би трябвало да договаря с Русия и ние, европейците, ще бъдем на масата за договаряния ", сподели той.

" Оттук стартира построяването на европейската отбрана ", съобщи Макрон пред 500-те френски военни от базата, в която Франция планува да удвои наличието си за една година. Посещението на Макрон, в границите на което той се изрече и за бъдещето на Европейски Съюз и интеграцията на Западните Балкани, се състои в последните дни от френското ротационно председателство на Европейски Съюз и по време на парламентарните избори във Франция, които могат да разклатят президентското болшинство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР