Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на
Коментари Харесай

Президентът Макрон защити решението да не въвежда трети локдаун във Франция

Президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на отбрани през вчерашния ден решението си да отсрочи въвеждането на трета национална карантина макар третата вълна на ковид, като увери французите, че има вяра в тяхната дарба да спрат разпространяването на КОВИД-19 с не толкоз строги ограничавания, съобщи Ройтерс.

От през днешния ден Франция затваря границите си за неналожителни пътувания от и до всички страни отвън Европейски Съюз, а идващите от страните членки ще трябнва да покажат негативен Пи Си Ар тест. Големите молове ще бъдат затворени, а полицейските патрули ще бъдат засилени за надзор на спазването на вечерния час (18,00 ч.)

Вчера Франция заяви за 24 393 нови инфектирани, а броят на приетите в болница пациенти остана над 27 000 за пети следващ ден. След като към този момент 10 % от случаите на ковид се приписват на по-заразния вид, открит на първо време във Англия, медицинските експерти предложиха нов локдаун, а изследване на публичното мнение сподели, че над три четвърти от французите считат, че той към този момент е неминуем. Въпреки това обаче Макрон се въздържа да го наложи, като съобщи, че желае да види първо дали сегашните ограничения ще бъдат задоволителни да забавят разпространяването на ковид.

"Имам доверие в нас. Часовете, които претърпяваме, са от сериозно значение. Нека да създадем всичко по силите си, с цел да забавим епидемията дружно ", прикани президентът в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР