Президентът на Филипините Родриго Дутерте прикани гражданите да стрелят по

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте прикани гражданите да стрелят по
Коментари Харесай

Дутерте към гражданите: Стреляйте по корумпирани чиновници, но не ги убивайте

Президентът на Филипините Родриго Дутерте прикани жителите да стрелят по корумпирани служители, само че не и да ги убиват, оповестява " Манила бюлетин ".

" Ако плащате налог, такса или получавате уверение и чиновници ви изискат рушвет, ударете ги. Ако имате оръжие, можете да стреляте, само че не убивайте, тъй като по време на развой може да не получите опрощение ", добавя филипинският водач.

Според него корупцията е надълбоко вкоренена в съвсем всеки държавен чиновник в страната. Дутерте даде обещание, че всеки, който стреля по подкупен чиновник, " няма да бъде изпратен в пандиза, а единствено ще бъде осъден съществено - физически ".

Дутерте, преди да бъде определен за президент бе кмет на Давао в южните Филипини. Тогава той стана прочут със суровите си изявления по отношение на методите за решение на острите проблеми на страната.

През 2016 година Дутерте започва жестока акция за битка с опиатите във Филипините. Според полицията към 5 хиляди души, взели участие в производството и продажбата на неразрешени субстанции, са убити по време на конфликтите.

Позицията на Дутерте провокира отвращение в чужбина, специалисти на Организация на обединените нации в региона на правата на индивида желаеха преустановяване на изтезанието на обвинени, във връзка с които не е извършено правосъдно разследване. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР