Президентът на Еквадор Гилермо Ласо обяви извънредно положение в страната,

...
Президентът на Еквадор Гилермо Ласо обяви извънредно положение в страната,
Коментари Харесай

60 дни извънредно положение в Еквадор заради убийството на кандидат за президент

Президентът на Еквадор Гилермо Ласо разгласи изключително състояние в страната, откакто нощес - по-малко от две седмици преди президентските избори, бе погубен един от претендентите - Фернандо Вилявисенсио, прочут с битката с корупцията, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Извънредното състояние ще бъде в действие в продължение на 60 дни, разгласи през днешния ден Ласо след съвещание на своя екип по публичната и държавната сигурност. Той също по този начин подреди готовност на въоръжените сили в цялата страна за отбрана на жителите и надзор върху изборния развой.

Предсрочните президентски и парламентарни избори, планувани за 20 август, ще бъдат създадени по проект, сподели президентът Ласо. Той разгласи и тридневен народен печал.

Еквадор е в разгара на политическа рецесия, като рейтингът на утвърждение за държавното управление и Народното събрание е доста невисок.

Насилието в страната в последно време доста се усили. Миналата година броят на убийствата доближи 4603 при 2115 през миналата. Коефициентът от 25 убийства на 100 000 поданици е най-високият в историята на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР