Президентът на БФ по плувни спортове Георги Аврамчев обясни в

...
Президентът на БФ по плувни спортове Георги Аврамчев обясни в
Коментари Харесай

Георги Аврамчев: Предложената заплата на Антъни Иванов е над средната за страната

Президентът на БФ по плувни спортове Георги Аврамчев изясни в предаването " Арена спорт ", че няма спор сред федерацията и Антъни Иванов, който тази седмица разгласи, че няма да подпише контракта си с централата.

" Ние му предоставихме контракт, който е утвърден от УС, координиран е с Министерството на спорта, идентичен за всички наши състезатели, той отхвърли да го подпише. Поискаха среща във федерацията, само че не се явиха на срещата. Адвокатът на Антъни Иванов Георги Градев си разреши нападки против мен и федерацията, ние ще си потърсим правата в съда ", съобщи Георги Аврамчев.

" Не знам и до в този момент за какво Антъни не подписва контракт и какво желае. Неговите изявления са разнопосочни. Парите ли са му малко, някакви клаузи в контракта ли не му харесват. Призовавам го и го апелирам, дано да да излезе и да каже, от него зависи, с цел да сме наясно ", разяснява Аврамчев.

" Във вторник от 11 часа привикваме конференция и ще разбираем нещата такива каквито са. Да стане ясно на българската общност по какъв начин стоят нещата ", разгласи Георги Аврамчев.

" За мен няма спор, тъй като декември месец на международното в Мелбърн, беше доста вдъхновен, по какъв начин ще упражняваме, и по-късно когато му изпратихме контракта, само той отхвърли за го подпише ", изясни още Аврамчев.

" Ще разясня точните параметри на заплатата на конференцията, само че заплатата която е препоръчана на Антъни е избрана в програмата за високо спортно майсторство за 2023 година от Министерството на спорта, и това е таванът, който може да се даде сходства с достиженията, които е постигнал през 2021 и 2022 година Има таван на възнагражденията, доста над междинната работна заплата. Всички тези данни ще бъда предоставени на конференцията ", съобщи Аврамчев.

" Не виждам да има спор. Нито аз, нито федерацията имаме спор, желаеме да се запазят положителните връзки. Положителна развръзка може да има, зависи Антъни какво желае. Знаете, че има висящо произвеждане в Лозана, което за мен е основно, нека всичко да се развие удобно, тъй като в случай че се удостовери препоръчаното наказване, Антъни ще му бъдат спрени спортните права ", съобщи още президентът на БФ по плувни спортове.

Той разяснява и задачите пред българския тим в предолимпийската година

" Годината стартира сполучливо. Имаме към този момент три квоти за международното, уповавам се, че ще изпратим мощен тим от 10-12 индивида, нека всички да покрият нормативите ", изясни още Аврамчев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР