Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов и членът на Управителния

...
Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов и членът на Управителния
Коментари Харесай

Тити Папазов и Чакмаков пред Sportal.bg - за Левски, ЦСКА и феновете от Сектор Г

Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов и членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков застанаха пред камерата на Sportal.bg , с цел да приказват освен по баскетболни тематики, само че и по футболни такива. Те разясниха би трябвало ли футболният ЦСКА 1948 да се свързва с баскетболния тим на " армейците ", провеждани ли са диалози с почитателите от Сектор " Г ", а Тити Папазов разкри и забавни детайлности към футболния отбор на Левски. 

- Кой ще стане първенец в Националната баскетболна лига? 
Папазов: Аз дадох прогноза, че ЦСКА ще е първенец, а те ми се смееха, тъй като знаех визията, която имат. Те могат и да не станат, това е спорт. Ако някой знае, щяхме да бъдем всички доста богати. Но аз знаех тяхното мислене. Първо, да им благодаря, че ми имат доверие. И то освен, тъй като при започване на сезона Левски не изглеждаше конкуретноспособен на огромните клубове, тъй като с него сме били доста пъти дружно (б.р. с Александър Чакмаков). Двамата сме били хората, които финансово са издържали тима на Славия. Естествено, при нас няма нищо по-естествено от това треньор да бъде Росен Барчовски, тъй че при нас връзките са на напълно друго равнище. Затова и когато водих диалог с Росен, той имаше ангажимент към националния тим и трябваше в това време да се грижи за виновната селекция на ЦСКА, тъй като с изключение на завръщане и при появяването на efbet и благодарности към господин Найденов от тяхна страна несъмнено би трябвало да има, към този момент е освен завръщане, а има и високи упоритости. ЦСКА е синоним на триумф, както и Левски. Чакмаков сподели, че ЦСКА може да пристигна в А група, когато може да играе край и някой най-малко да планува, че могат да станат първенци. Каза, че ще изчакат до момента в който намерят подобаващите хора.  Аз съм благополучен, че когато всички бяха избрали тимовете си и Венци Петков остана самичък – аз дадох своето мислене и през днешния ден колкото се ядосвах на всяка негова тройка, толкоз се радвах на себе си, че запознат съм баскетбол.

- Страхотна атмосфера имаше в залата по време на втория мач сред Левски и ЦСКА. Какво желаете да кажете на тези почитатели, които пристигнаха и ви поддържаха? 
Папазов: Искам да благодаря на почитателите – и на едните и на другите, тъй като това са същинските почитатели. Човек, когато желае да поддържа и обича нещо, не търси аргументи да се оправдава за какво не е в залата. Той може да има един милион задължения и да не идва, само че когато този клуб се управлява от трима, които са с историческо наличие в ЦСКА – неговият татко е Нако Чакмаков, Сащо е правил чудеса за ЦСКА, Росен Барчовски е наследник на Цвятко Барчовски и легенда на ЦСКА, Роберт Гергов дълги години е бил извънредно значим състезател на ЦСКА и доста значим в тези 9 тежки години, в които бяха единствено двамата. Тези хора са синоним на ЦСКА. Не можеш да се оправдаваш с това, че откакто Цветомир Найденов и efbet спонсорира тима, ние да не отиваме. Те не вървят поради спонсора, те вървят поради четирите букви, които хората харесват от тяхната страна. Кой идва тук...аз знам, че доста не идват поради мен, тъй като споделих истината и споделих, че Левски би трябвало да бъде на хората, които обичат Левски и оказват помощ на Левски, а не с цел да имат богатства от Левски каквито са една избрана група от хора. Те ги знаят към този момент всички, няма секрети за никого. Да, доста ме питат - ще ме набият ли. И да ме набият, в края на краищата аз давам отговор по един и същи метод – когато човек споделя истината с обстоятелства минава през стените. 
Чакмаков: Искам да кажа, че без семейство Найденови, без тяхната визия и доверието, което построиха към нас, нямаше да има през днешния ден тези победи и няма да има подобен ЦСКА. Така че това би трябвало да се регистрира от цялата аудитория на ЦСКА.

- В този ред на мисли би трябвало ли да се свързва футболният тим ЦСКА 1948 с баскетболния ЦСКА?
Чакмаков : Според мен по никакъв метод не е обвързван.

- Говорим за един и същи спонсор, откъдето идва и казусът...
Папазов: Те са спонсор на Миньор (Перник), на Вихър (Горубляне), на Раднички, на Арда, Спартак Варна, на целия свят са спонсори. 

Чакмаков: Най-тъжното нещо в нашата реалност се назовава злоба. Когато някой прави нещо сполучливо и печели пари, голямата част от хората не го одобряват, тъй като ние сме такава нация и по тази причина не вървим напред. Вместо да се радваме и да уважим триумфа на други, ние все търсим някакви тайни теории. Защо е това?! Аз споделям и отново ще го кажа – Тити Папазов е ставал 20 пъти първенец на България. Някой като ме бие 20 пъти на сантасе, ще го почитам.

- Зададох Ви този въпрос точно за този футболен тим и за баскетболния тим, тъй като точно почитателите от Сектор „ Г “, които поддържат ЦСКА – София, не идват на мачове... 
Папазов: Да дойдат Сектор „ А “. 

Чакмаков: Познават ме всички, аз не съм инцидентен човек на стадиона. Обяснил съм им тъкмо по какъв начин стоят нещата, оттук нататък всеки има право... Фенът постоянно има право. Аз не съм индивидът, който ще подлагам на критика фена. Фенът си е почитател, има право да мисли и да поддържа. Ние развиваме клуба, имаме огромни упоритости, имаме дълготрайна визия, работим с този спонсор, имаме още по-големи упоритости за идващите години. Ако считат, че вършим нещата както би трябвало, да заповядат в залата.

- Тити, какво искаше да покажеш? 
Папазов: 1 стотинка, с цел да кажа – 1 стотинка не съм взел от Левски, над милиони са парите, които съм дал за Левски. Те по тази причина приказват по всички медии и вероятно може някъде да ме набият, само че не могат да ме оборят. Те имат лакеи публицисти, които се пробват да основават някакъв техен неестествен имидж, който аз мога да оборя с всеки. Левски по тази причина е тимът на народа, с цел да може да бъде на всички, да оказва помощ на всички този тим да го има, а не тези, които оказват помощ да натрупат дивиденти.

- Връщам Ви към баскетбола. Доста сложен сезон за Левски, успяхте ли да изчистите всички отговорности, които имате към играчите? 
Папазов: Не, изчистихме 20% от отговорностите. Но самото ни битие ни дава опция, тъй като никой няма да даде пари на Тити Папазов като Тити Папазов, те биха ги дали за идеята – за Левски. Сега ще разкрия, че ние с Чакмаков имаме още по-голяма концепция, една свръх концепция съгласно мен. Тя е да намерим място за зала, която да бъде от порядъка на 3000-4000 души, с цел да може двата тима да я пълним, да създадем условия на хората. Ще пристигна денят, в който ще имаме зала. Трябва да се върнем във времето, в което най-хубавите другари са били от ЦСКА и Левски, стояли са дружно един до различен, яли са семки и са се радвали на своите тимове и може би в добра задявка са спорили. А ние к....ви, едно и също, на един опростачен народ, тъй като такива ни ръководят. Той народът е въплъщение на нацията в последните 33 години.

Цялото изявление с Тити Папазов и Александър Чакмаков, вижте ТУК!

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР