Президентът на Барселона Жоан Лапорта обсъди преговорите за нов договор

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта обсъди преговорите за нов договор
Коментари Харесай

Лапорта втрещи: Сигурен съм, че Дембеле е по-добър от Мбапе

Президентът на Барселона Жоан Лапорта разиска договарянията за нов контракт на Усман Дембеле, физическото положение на Ансу Фати, вероятното привличане на Феран Торес и напускането на Лионел Меси.

„ Дембеле желае да остане и аз знам това, тъй като с него имаме доста положителни взаимоотношения. За мен той е футболист в развиване и желаем той да остане тук. Аз съм последовател на Дембеле и за мен е ясно, че той е по-добър от Килиан Мбапе. Много бих желал той да остане. Неговите сътрудници желаят най-хубавото за играча, само че от време на време това не са парите.

"Феран Торес? Неговото име е вид, както и доста други. В непрекъснат контакт сме със спортното ни управление, което работи с редица имена, с цел да е готово да удовлетвори потребностите на нашия треньор. Рикард Пруна? Готови сме с неговото привличане и не сме плащали обезщетение за него. Фати? Лекарският щаб би трябвало да вземе решение за него, а не аз. Оттам ми споделиха, че ще бъде мъчно той да е подготвен за мача с Байерн (Мюнхен).

"Меси? Когато ме избраха за президент на клуба, гласоподавателите знаеха, защо дават своя избор. Направихме всичко допустимо, с цел да може той да остане в клуба. Постигнахме сделка с него, само че тя не се реализира, тъй като Ла Лига не ни разреши. Сделките на футболната лига трансформираха цялата динамичност на квалифицирания за играча контракт. Не знам дали беше допустимо Меси да остане без да му плащаме. Никога не съм желал това от него. Той е най-хубавият в света и знаехме, че има доста огромно предложение пред себе си. От него зависеше дали желае да играе гратис, а не от мен. Полемиката идва от неверно интерпретиране на моите думи. Клубът би трябвало да има положителни взаимоотношения с най-хубавия си състезател в историята ни, а и в света. Уважавам позицията на Меси и му простирам ръка. Бих желал някой ден той да се върне в клуба като шеф, както самият той пожела “, разяснява Лапорта пред TV3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР