Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира всички актуални теми около

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира всички актуални теми около
Коментари Харесай

Лапорта: Няма да привличаме играчи през зимата, имаме отбор, с който да спечелим титлата

Президентът на Барселона Жоан Лапорта разяснява всички настоящи тематики към клуба. Той призна, че каталунците още веднъж изостават в спазването на Финансовия феърплей, като им трябват 26 милиона евро, с цел да балансират финансите си. Лапорта приказва за бъдещето на Бускетс, Дембеле и за извоюваната от Лео Меси международна купа и неговото овакантяване от Барса.

" Бях задължен да слага ползите на Барселона над най-хубавия състезател в историята на футбола. По време на икономическия колапс нямах опция да го задържа. Мисля, че това беше най-хубавото решение за клуба. Сега той е състезател на ПСЖ, избирам да не приказвам за него. Фокусирани сме върху Барса. Лионел постоянно ще бъде част от нашия клуб, бих желал всичко да приключи по друг метод. Има няколко разновидността, само че би било неправилно да приказваме за това в този момент. Все още държим връзка. Плаках, когато Меси завоюва Световното състезание. Беше доста значимо за Лео “, сподели Лапорта пред испанско радио.

Той още веднъж посочи, че спечелването на Ла Лига е приоритет номер 1 за Барса: “Искаме колкото е допустимо повече титли, само че Ла Лига е най-важна. Имаме непрекъснати диалози с Чави, приказваме за всичко. Концентрирани сме върху спечелването на шампионата и имаме тим, с който да реализираме това ”.

Лапорта разяснява зимния трансферен прозорец: “Няма да има прехвърляния, в случай че не се случи нещо ненадейно. Свършихме си работата през лятото и треньорът е удовлетворен. Усман Дембеле не се продава. Той един от най-важните ни играчи. Ансу Фати също не се продава. Няма да дадем 80 милиона евро за Бернардо Силва. Холанд? Ще забележим по какъв начин ще се оправи в Сити. Ние имаме Левандовски, който се оправя доста добре сега ”.

“За да балансираме финансите си, ни трябват доходи от 26 милиона евро. Това е сумата, която загубихме от отпадането от Шампионската лига. Например, в случай че стигнем до финала на Лига Европа, ще получим 21 милиона. Добавяйки контролите, ще имаме нужните доходи. Възстановихме престижа на клуба и има вложители и спонсори, които се интересуват от Барса ”, сподели още президентът на каталунците.

Той разяснява и бъдещето на Серхио Бускетс, чийто контракт изтича през лятото: “Той е нашият капитан и сме удовлетворени от него. Той има оферти от Съединените щати и знам, че ги обмисля. До края на сезона е при нас, през лятото ще приказваме ”.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР