Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Раева постави начало на Sofia cup

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева откри публично осмото издание на интернационалния шампионат по художествена гимнастика "София къп ", който стартира във вторник в "Арена Армеец ".

Раева приветства всички гимнастички и треньори и пожела триумф на всички състезателки в тазгодишната конкуренция. Турнирът е съпътстващ Световната купа в София, която ще се организира в 30 март до 1 април.

"За мен е наслаждение, че за осма поредна година София е хазаин на интернационален шампионат по художествена гимнастика. Тази година имаме рекордните 40 гимнастички при дамите. От петък стартира Световната купа, а България е хазаин и на международното състезание по художествена гимнастика през септември. Пожелавам триумф на всички ", сподели Илиана Раева.

В церемонията по откриването участваха още трикратната международна шампионка, вицепрезидентът на БФХГ и президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика Мария Петрова, Евангелия Трикомити, супервайзър на шампионата, и други.

В шампионата при дамите за оценките спорят общо 38 гимнастички, а при девойките ще вземат участие към 90 гимнастички.

Главен арбитър на интернационалния шампионат е Даниела Велчева, а за България измежду съдиите е Християна Тодорова.

Входът за феновете за интернационалния шампионат е свободен./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР