Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Илиана Раева: Надявам се да предстоят нови 70 успешни години за българската художествена гимнастика

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева беше извънредно разчувствана по време на спектакъла във връзка 70-ата годишнина на този спорт в страната.

В края на шоуто в зала 1 на НДК тя беше сюрпризирана с два подаръка. Олимпийските шампионки от ансамбъла от Токио 2020 Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Симона Дянкова й подариха златния орден от Игрите и насочиха прочувствено видео обръщение. Бронзовите медалистки от Рио 2018 Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова й връчиха документ за звезда от съзвездието Риби, която ще носи името на Илиана Раева.

" Емоциите са доста мощни, тъй като в действителност това са 70 години популярност, 70 години доста мощни страсти, мощни дами, победи, горделивост за всички българи... Много е вълнуващо! Не чаках този жест нито от олимпийските шампионки, нито от бронзовите медалистки. Страшно доста ме допряха, доста ме развълнуваха. Поклон през тези деца! Благодаря на всички! Наистина това е, което усещах. Поклон на всички, които са минали през този път, през тези 70 години! ", сподели Раева пред медиите след спектакъла.

" Надявам се да предстоят нови 70 сполучливи години! Предстоят доста надпревари, доста работа и в действителност се надявам и тази книга, която направихме и всичко това, което се случи, да бъде един голям тласък за бъдещите генерации и по този начин както духът на тези, които ги няма и на тези, които са живи, ни оказва помощ и ни държи, по същия метод нашият дух да оказва помощ на идващите генерации. Богати сме на една луксозна история. В короната на художествената гимнастика тези 70 години са събрали всички скъпоценности на земята и на международната художествена гимнастика. Короната тежи доста, уповавам се идващите генерации да я носят с чест и най-много с отговорност ", добави президентът на БФХГ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР