Президентът на Българска федерация по борба (БФБ) Христо Маринов даде

...
Президентът на Българска федерация по борба (БФБ) Христо Маринов даде
Коментари Харесай

Христо Маринов даде отлична оценка на българските борци

Президентът на Българска федерация по битка (БФБ) Христо Маринов даде отлична оценка на представянето на родните национали на европейското състезание в румънската столица Букурещ. Той отличи най-много женския тим, от който могат да се чакат медали във всички категории.

"Оценката ни е отлична. Поздравявам нашите медалисти, благодаря на тях и на техните треньори за труда и търпението в последните месеци. Радвам се, че при дамите към този момент имаме тим, тъй като е едно да разчиташ на няколко категории за орден, а друго е да имаш тим. Подробни и самостоятелни разбори няма да върша. Ще кажа единствено това, че се надявам да спечелим оптимален брой квоти за олимпиадата ", сподели той.

България приключи европейското състезание на пето място по медали с два златни, три сребърни и един бронзов. Четири от тези оценки - двете трофеи и двете втори места, бяха извоювани от дамите.

"Все още нямаме съответни сформира за европейските игри в Минск, тъй като те не са приоритет. Основната ни цел е международното състезание и олимпийските квоти, а втората беше европейското състезание. За европейските игри ще дадем по-голям късмет на по-младите, само че ще има и няколко от опитните за вдъхване на кураж ", добави той.

Европейските игри в Минск стартират на 21-и юни и са с дълготрайност от девет дни. Борбата стартира на 25-и.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР