Президентът на Албания Илир Мета и лидера на опозиционната Демократическа

...
Президентът на Албания Илир Мета и лидера на опозиционната Демократическа
Коментари Харесай

Президентът на Албания: Страната е в много драматична ситуация

Президентът на Албания Илир Мета и водача на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша сутринта дойдоха в местността Тумана, където мощното земетресение с магнитуд 6.4 по скалата на Рихтер провокира съществени материални вреди, предава скопския тв канал „ Алсат-М “, осведоми "Фокус ".

„ Много трагична обстановка. Правят се опити да се извлекат хората изпот руините. Надявам се да няма доста жертви. Нека службите си свършат работата “, съобщи Мета пред медиите, като по-късно посети локалната болница. Броят на жертвите на разрушителното земетресение, което удари Албания в ранните утринни часове на деня, се усилва.

Според последната доказана информация от Министерството на защитата в Тирана починалите са шестима – трима в Дуръс, двама в Туман и един в Курбин. Все още не е известна ориста на четирима жители на Косово, които са били настанени в дребен хотел в Дуръс, който е напълно рухнал. Не е изключено част от личния състав в хотела да е измежду починалите. Спасителните екипи са задействани за отстраняването на парчета от пететажна постройка в Дуръс и многоетажна постройка в Туман.

Според очевидци под руините на постройката в Туман има девет души - членове на две фамилии. Работата се утежнява от честите вторични земетресения, броят на които е повече от 110 за последните часове. След мощното земетресение в 3:56 часа локално време (4:56 часа българско време) със мощ от 6,4 по скалата на Рихтер в 7:20 часа локално време е регистриран трус с съвсем еднакъв магнитуд - 6,3.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР