Президентът, главният прокурор, служебният министър на здравеопазването, директорът на Агенцията

...
Президентът, главният прокурор, служебният министър на здравеопазването, директорът на Агенцията
Коментари Харесай

Държавни институции са сезирани за нарушения с дезинфектантите на изборите на 4 април

Президентът, основният прокурор, служебният министър на опазването на здравето, шефът на Агенцията по медикаментите и омбудсманът са сезирани за инспекция по следствието на Българското национално радио, което разкри съществени нарушавания по доставките от Министерството на здравеопазването за 2,1 млн. лв. на дезинфектанти и персонални защитни средства за изборите на 4 април.

Сигналите за инспекция са подадени от някогашния народен представител от Българска социалистическа партия и член на комисията по проверка на ръководството Явор Божанков и касаят здравния и икономическия аспект от направените доставки за обезпечаване на противоепидемичните ограничения на парламентарния избор на 4 април:

„ Фактът, че компанията производител не доставя непосредствено, доставя друга компания на два пъти по-ниска цена от оповестената от компанията производител. От друга страна за маските и защитните средства, някои от които са закупени на по-високи цени даже от тези, които производителите афишират обществено на своите интернет страници “. 

Междувременно по Закона за достъп до социална информация излязоха още два контракта, с които някогашният здравен министър Костадин Ангелов се разпорежда да бъдат платени още близо 30 хиляди лв. за памук и дезинфектант за машините за гласоподаване.

Доставените 4750 литра дезинфектант е на цена два пъти по-ниска от дезинфектанта, за който следствието на БНР откри, че наличието е друго от изписаното на етикета.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР