Президентът Доналд Тръмп не е първият американски лидер, който не

...
Президентът Доналд Тръмп не е първият американски лидер, който не
Коментари Харесай

Тръмп игнорира рискове, които караха други да се замислят и да не бързат

Президентът Доналд Тръмп не е първият американски водач, който не изпускаше военачалник Касем Солеймани от взор, само че стана първият, който натисна спусъка. Това е метод, която се демонстрира през цялото му досегашно президентство. По редица въпроси на националната сигурност той е пренебрегвал същите предизвестия, които караха негови прародители от двете партии да изчакват, разяснява в понеделник организация Асошиейтед прес.

Понякога той просто демонстрира податливост да поеме повече опасности. В други случаи просто оспорва предизвестията, даже от специалисти в личната му администрация, и обществено се хвали, че ги е пренебрегвал.

Когато Тръмп реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в Ерусалим - заричане, които други бяха дали, само че след това се отметнаха от него, той го направи обратно на съвета на помощниците му, които твърдяха, че то ще разпали напрежение в Близкия изток. Когато той стана първият американски водач, стъпил в Северна Корея, той не се съобрази с тези, които споделиха, че по този начин дава на Пхенян алегорична победа, без да получи нещо в подмяна, напомня Асошиейтед прес.

Поддръжниците на Тръмп приветстват неговата подготвеност да работи там, където други не биха го създали, с аргумента, че той е внесъл пресен метод на предприемач към сложни за споразумяване проблеми. Но неговият високорисков метод породи страхове у демократите, както и измежду някои републиканци, които се притесняват, че президентът е прекомерно фокусиран върху краткотрайни изгоди и е кьорав за дълготрайните последици от своите дейности.

" Тръмп счита, че външната политика е риалити шоу, и в случай че липсват пагубни последствия на идващия ден, те просто въобще няма да се появят - споделя пред Асошиейтед прес Бен Роудс, който е някогашен заместник-съветник на президента Барак Обама по националната сигурност. - Те обаче се появяват, като в някои случаи към този момент са пристигнали, а в други - обстановката от ден на ден се утежнява. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР