Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик

...
Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик
Коментари Харесай

Тръмп затруднен да очертае плана за евентуалния си втори мандат

Президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е безапелационен, че желае още четири години на поста. Но не е толкоз ясно какво би направил през втория си мандат.
Президентът неведнъж нападаше своя демократически конкурент Джо Байдън по време на безредната едночасова конференция във вторник в Розовата градина, която трансформира в избирателен протест. Но не загатна какво би правил, в случай че остане в Белия дом. Мънкаше и в изявлението си за другарска телевизия, когато бе притиснат от водещия да каже по какъв начин ще наподобява вторият му мандат.

До изборите остават по-малко от четири месеца и Тръмп се концентрира повече върху успеха вместо върху това по какъв начин ще ръководи. Той не прави основни политически оферти, а избира вместо това гневната изразителност за расите, престъпността и социализма, която насочва към най-верните си последователи. Междувременно Байдън прави все по-голям брой оферти и визира тематики като търговията и климатичните промени.

Тръмп направи промени в предизборния си щаб. В сряда разгласи, че ветеранът на Републиканската партия Бил Степиън ще размени Брад Парскейл като началник на акцията. Но този ход надали ще промени желанията на Тръмп да са концентрира повече върху посланията, а не върху политическия дневен ред. Някои републиканци споделят, че това е отражение на предизвикването да поискаш от гласоподавателите нов мандат в миг, когато имаш две препокриващи се рецесии - в публичното опазване на здравето и стопанската система.

"Когато си в акция за преизбиране, на процедура убеждаваш хората, че статуквото в действителност е положително и кандидатът не е кадърен за поста. И за повече от три години той можеше да употребява този мотив и за стопанската система ", споделя Майк Дюхайм, старши консултант на някогашния губернатор на Ню Джърси Крис Кристи по време на акцията му като кандидат-президент през 2016 година "Възниква проблем обаче, когато статуквото не е положително и има справедливи данни - и за стопанската система и за Ковид, че това е по този начин ", споделя Дюхайм. "Това прави по-трудно потреблението на аргумента за идващите четири години ", прибавя той.

Все отново въпросът какво да се прави с четирите години в Белия дом е един от най-основополагащите детайли на една президентска акция, даже на настоящ президент. Предизвикателството пред Тръмп си пролича в края на предишния месец, когато той се затрудни да отговори на въпрос на Шон Ханити от "Фокс нюз ".

"Знаете по какъв начин беше. Пътувах по Пенсилвания авеню с нашата първа дама и споделих: "Това е ужасно ", само че аз не познавах доста хора във Вашингтон. Не бях във свои води. Аз съм от Манхатън ", сподели Тръмп като част от отговора, преди най-после да назова "идиот " Джон Болтън, някогашния си консултант по националната сигурност.

Тръмп не назова нито една политическа цел, а през идващите дни посланията от Белия дом сякаш разчитаха единствено на концепцията, че защото Тръмп един път е управлявал Америка, когато стопанската система й е била мощна, той е точният човек, който в този момент да я възвърне. Но въпреки всичко би трябвало да изтъкнеш един много положителен дневен ред, а освен да обрисуваш антиутопията, която ще настъпи, в случай че Байдън пристигна на власт. "Никога не е имало избори, в които сме имали такива разлики " сред претендентите, сподели Тръмп, след което очерта тъмен и незаконен портрет на философията за ръководство на демократите. "Това е радикална левица и тя ще унищожи нашата страна ", предсказа той.

В обръщението си от Розовата градина той скачаше от тематика на тематика - за Китай, статуите, Байдън и назад. Това приличаше не на публична държавна демонстрация, а по-скоро на копие от предизборната тирада, която президентът трябваше да произнесе три вечери преди този момент на протест в Ню Хемпшър. Митингът беше анулиран, тъй като хората бяха малко, а прогнозата за времето - неприятна.

Изказването бе напълно в духа на Тръмп - комбинация от равни елементи фукане, тъжби и порочна партийна политика. Но нямаше никакви съответни проекти за оправяне на стопанската система или възстановяване на живота на хората.
"Няма дневен ред, тъй като той самият е дневният ред ", споделя историкът Джон Мийчъм. "През 1916 година Тръмп беше проводник на хрумвания.. Сега, посред катаклизмите на пандемията, която не съумя да овладее, по-малко хора отвън твърдия му електорат желаят да слушат нещо друго от това по какъв начин да се върнем безвредно към същинския живот. И защото той няма отговор на този доста огромен въпрос, той по наложителност просто приказва за себе си " споделя Мийчъм.

В предишното е имало претенденти за президент, които са се препъвали във въпроса "Защо желаете да стенете президент? ", в това число, може би най-очевидно, Тед Кенеди преди изборите през 1980 година Но е необичайност настоящ президент да има толкоз малко да каже по въпроса за какво би трябвало да резервира поста си.

На въпрос за дневния ред на президента за втория му мандат Белият дом уточни реакцията на Ковид-19, само че даде малко детайлности. "Президентът продължава да оглавява цялостния държавен отговор на световната пандемия, възобновяване на закона и реда в нашите общности и възобновяване на стопанската система, а Белият дом е зает с настоящия политически развой за мощен дневен ред през втория мандат, който продължава "Прехода към великолепие ", гарантиращ по-безопасна, по-силна, по-благоденстваща Америка ", сподели представителят Джъд Дийри.

Служители от Белия дом акцентираха също обещанията за по-добри търговски покупко-продажби и запазване на реда и законността. Но неналичието на детайлности разкри благоприятни условия пред екипа на Байдън. "Бездействието на президента да сложи под надзор вируса костваше живота на хиляди и работата на милиони. Защо гласоподавателите би трябвало да го оставят да управлява в тази невиждана за поколението рецесия ", декларира Ти Джей Дюкло, представител на националния щаб на Байдън, и прибавя: "Не питайте Тръмп, той няма отговор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР