Президентът Джо Байдън направи изявление след края на втория процес

...
Президентът Джо Байдън направи изявление след края на втория процес
Коментари Харесай

Първи изявления на Байдън и Тръмп след неуспелия опит за импийчмънт

Президентът Джо Байдън направи изказване след края на втория развой за импийчмънт против предшественика му Доналд Тръмп.Самият Тръмп също не пропусна да се изкаже.

57 сенатори гласоподаваха " отговорен ", а 43-има - " почтен ". Необходимото за осъждането му болшинство от 2/3 в 100-членната горна камара на Конгреса - Сената (67 сенатори), не бе достигнато. Тръмп бе упрекнат, че със своя тирада, изнесена на 6 януари, е подтикнал свои последователи да извършат нахлуване против постройката на Конгреса във Вашингтон.

Какво сподели Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че оправдаването на някогашния президент Доналд Тръмп по обвиняване в подстрекаване към протест е увещание, че демокрацията е нежна и че всеки американец има дълга да брани истината, съобщи Ройтерс.

" Тази тъжна глава от нашата история ни подсети, че демокрацията е нежна. Че тя би трябвало постоянно да бъде защитавана. Че би трябвало постоянно да бъдем бдителни ", сподели Байдън в официално съобщение часове след гласуването в Сената.

" Въпреки че при финалното гласоподаване не се стигна до наказание, обвиняването в своята основа, не се оспорва ", съобщи демократът, представен от Франс прес.

Какво сподели Тръмп

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да продължи да пази " величието на Америка ", съобщи Франс прес.

" Нашето превъзходно, историческо и патриотично придвижване, " Да създадем Америка още веднъж велика ", едвам в този момент стартира ", реагира Тръмп в официално съобщение, в което още веднъж се показа за жертва на " лов на вещици ".

" През идните месеци ще имам да споделя доста неща с вас и нямам самообладание да продължа нашето необикновено премеждие по пътя към величието на Америка ", добави той, без да посочи по какъв начин вижда политическото си бъдеще.

Тръмп благодари на всички сенатори, " които опазиха гордо конституцията " и разкритикува процеса по импийчмънт като " нова фаза от най-големия лов на вещици в историята ".

Никой президент в никакъв случай не е бил третиран по подобен метод ", съобщи Тръмп.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР