През юли на столичния булевард Мария Луиза 29 ще бъде

...
През юли на столичния булевард Мария Луиза 29 ще бъде
Коментари Харесай

Първият умен хотел от новата верига Introvert отваря през юли в София

През юли на столичния бул. " Мария Луиза " 29 ще бъде открит първият " интелигентен хотел " в страната, който ще оперира под марката Introvert. До края на годината ще отворят още два - един на ул. " Леге " в София и един в Кипър. Целта е бързо разгръщане, което включва и обекти на франчайз, заяви за " Капитал ", управител за експанзията на бъдещата верига.

През юли на столичния бул. " Мария Луиза " 29 ще бъде открит първият " интелигентен хотел " в страната, който ще оперира под марката Introvert. До края на годината ще отворят още два - един на ул. " Леге " в София и един в Кипър. Целта е бързо разгръщане, което включва и обекти на франчайз, заяви за " Капитал ", управител за експанзията на бъдещата верига.

Идеята и вложенията в трите обекта Introvert са на новоучреденото сдружение " Смартотел ", в което съществени акционери са Геновева Христова и Анелия Касабова ( - компания за интериорен дизайн, планиране, мениджмънт на планове за хотелски вериги, офиси и други в чужбина и България), и братята Петър и Борис Желеви от Бургас (с дълготраен опит в ръководството на хотели и ресторанти). Всеки от четиримата държи по 20% от капитала, а Петър Крендев и Драгомир Марков имат по 10%.
Анелия Касабова (вляво), Геновева Христова - съдружници в " Лигна груп " и в " Смартотел " Фотограф: Надежда Чипева Как ще работи
" По данни на McKinsey Global Institute хоспиталити секторът е третият най-слабо цифровизиран след земеделския и строителния. С " Лигна груп " имаме 20-годишен опит в производството на мебели, дизайн и инженеринг, познаваме сектора и трендовете в обзавеждането и брандирането на хотели. Наясно сме с бизнеса, познаваме гледната точка и на клиентите, и на вложителите. Затово в Introvert сплотяваме традициите в мебелното произвеждане с ИКТ услугите. Резултатът е основаването на програмен продукт, който да обслужва системата в хотелите и който да минимизира съществуването на личен състав ", разяснява за " Капитал " Геновева Христова.
Реклама
Мотото на Introvert е Сontactless, Сashless, Сrowdless - безконтактно, безкешово, без наличие на хора. Всички процеси - резервация, заплащане, регистрация, чекиране при влизане и овакантяване на хотела, са цифровизирани и клиентът ще може да ги направлява от телефона си, без да е нужно да влиза в контакт с представител на компанията. Софтуерът разрешава посетителят да избира и услугите в хотела, които избира - да вземем за пример желае или не желае ежедневно разчистване на стаята. На онлайн въпроси ще дава отговор чатбот.

" Няма рецепция, няма опашки, няма тълпи от чакащи за регистрация във фоайето. Системата се ръководи от бекосиф, за клиента това значи експедитивност и улеснение. Настаняването без човешки фактор е известно при резервациите посредством Airbnb, само че към момента не е познато в хотелския отрасъл. Този модел може да реши казуса с неналичието на работна ръка и да понижи оперативните разноски за личен състав ", заключи за " Капитал " Геновева Христова.

Дигиталният модел е изключително подобаващ за новия профил туристи от поколенията милениум и Z, които " нямат потребност от контакт с рецепционист и обслужващ личен състав ", за " цифрови номади и бизнес травъли ", за " хора, които не търсят СПА процедури в хотела, а централна локация, бърз интернет, комфортни кревати ". " Наясно сме, че потребностите на едно потомство на възраст 20+ са разнообразни от тези на 40+ ", споделя Христова.
Първият обект
Първият Introvert е в постройката на тогавашния хотел " Мария-Луиза ", която е отдадена чартърен за 10 години на " Смаротел ". Инвестицията в него е за над 1.2 млн. лева лични средства на акционерите, като две трети от сумата е за софтуера, който ръководи процесите.
Реклама
В хотела ще има няколко зони - споделено пространство за работа (коуъркинг), зала за релакс с плейстейшън игри, библиотека, спортни уреди, автомати за чай и кафе.

" Докато моделът се тества, ще има непрекъснато физическо наличие на един представител на хотела, което ще обезпечи по-плавно прекосяване към новия модел ", прецизира Христова.

Според регистъра на обектите за настаняване някогашният хотел " Мария Луиза ", който се намира покрай централната баня на едноименния бул., е благосъстоятелност на " Сентрал кепитъл дивелъпмънт ". Като главен краен притежател на сдружението в Търговския указател е посочен Петър Господинов.
На франчайз
Плановете са веригата Introvert да се развива на франчайз в страната и чужбина. " Таргетираме дребни градски хотели, които попадат отвън глобализацията на огромните марки. В огромната си част това са градски хотели на комфортни местоположения, които мъчно се самоиздържат, нямат бранд тактика, не могат да намерят и поддържат личен състав. С Introvert те ще станат част от мрежа, ще употребяват програмен продукт, който разрешава редуциране на разноски ", разяснява за " Капитал " Анелия Касабова, съучастник.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР