През юли бизнес активността в сферата на услугите във Великобритания

...
През юли бизнес активността в сферата на услугите във Великобритания
Коментари Харесай

Тримесечно дъно на бизнес активността в британския сектор на услугите през юли



През юли бизнес интензивността в областта на услугите във Англия се забави изненадващо мощно до тримесечно дъно, демонстрират резултати от последно изследване на организация IHS Markit. Това може да повдигне спомагателни въпроси по отношение на вчерашното решение на Английската централна банка да увеличи главната английска рента до 0,75% макар растящата неустановеност по отношение на преговорния развой по излизането на Англия от Европейски Съюз.

Индексът PMI, измерващ интензивността в областта на услугите, се намали през юли до 53,5 пункта (най-ниско равнище от април) от 55,1 пункта през юни и упования за много по-скромно намаляване до 54,7 пункта. Подобно едва изследване на организация Markit беше показано и по-рано тази седмица, съгласно което показателят на промишлената интензивност набъбна се намали през юли до 54,0 пункта от 54,4 пункта месец по-рано. Единствено бизнес интензивността в строителство означи стабилен растеж до 14-месечен връх от 55,8 пункта по отношение на 53,1 пункта през юни.

Някои от фирмите в региона на услугите отдават забавянето на тяхната бизнес интензивност през юли на извънредно горещата вълна през лятото и на Световното състезание по футбол, само че също по този начин има сигнали, че несигурността към процеса на Брекзит е довел до ограничение на новите поръчки. Доставчиците на услуги пък са повишили заетостта в бранша с най-слабо движение от близо две години насам на фона на затегнатите условия на трудовия пазар и растящият напън върху заплащането.

Общият PMI показател, отчитащ бизнес интензивността в индустрията, в строителството и в областта на услугите, също се намали през юли до тримесечно дъно от 53,8 пункта по отношение на 55,0 пункта през юни.

Днешното изненадващо едва изследване за интензивността в областта на услугите като че ли не кореспондира с решението на Английската централна банка от четвъртък да усили с 25 базисни пункта главната английска рента до посткризисен връх от 0,75 на 100. Трябва да се има поради, че банката стимулира това свое решение с оценката, че след слабото начало на годината английската стопанска система към този момент е почнала да се възвръща. Проучването на организация Markit за юли обаче подсказва за едва показване на стопанската система и при започване на трето тримесечие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР