През втората половина на месец август се очаква да започне

...
През втората половина на месец август се очаква да започне
Коментари Харесай

Изграждат кръгово кръстовище за милиони във Варна

През втората половина на месец август се чака да стартира създаване на огромното кръгово кръстовище в региона на " Максуда " в морската ни столица. То ще бъде сред бул. „ Васил Левски “, ул. „ Пеячевич “ и ул. „ Девня “, а цената му е 3,7 млн лева, заяви actualno.com

Зам.-кметът на Варна Христо Иванов заяви и кой ще е реализатор на плана. Това е компания " Инжстрой ", а осъществяването ще стартира незабавно след подписване на контракт. Във връзка с бъдещото кръгово кръстовище, бяха съборени рискови постройки по трасето. " Започваме работа незабавно след подписване на контракт. Ако няма обжалвания в Комисия за защита на конкуренцията, се чака да се случи през втората половина на месец август ", съобщи Иванов.

Той изясни, че проектът планува кръгово кръстовище на едно равнище, представляващо елипса с 23.5 и 300.5 метра. Общата дължина на елипсата е 359 метра. В нея са проектирани три броя ленти за придвижване с широчина 3.50 м. Предвидени са и байпасни връзки с широчина на платното от 5.50 метра на направлението бул. „ Васил Левски “, ул. „ Пеячевич “ за дясно завиващите и по направлението от ул. „ Девня “, посока „ Аспарухов мост “, за движещите се напряко коли.По думите на Христо Иванов, по бул. „ Васил Левски “ и улица „ Девня “ са проектирани входове и изходи с по сва броя ленти за придвижване с широчина от по 3.50 метра и обща широчина 7.00 метра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР