През вчерашния ден станахме свидетели на първата голяма изненада на

...
През вчерашния ден станахме свидетели на първата голяма изненада на
Коментари Харесай

Тиафо гръмкия успех над Циципас: Просто бях спокоен

През вчерашния ден станахме очевидци на първата огромна изненада на Уимбълдън. Финалистът от откритото състезание на Франция Стефанос Циципас напусна конкуренцията още в първия кръг, след изненадваща загуба от американеца Франсис Тиафо. Световният номер 56 реализира чист триумф в 3 сета и хвърли първата огромна бомба на „ свещената трева “.

По този метод един от любимците към този момент е навън, и за международния номер 4 предстоят много размишления за какво се стигна до това ненадейно проваляне. 23-годишният Тиафо пък изигра най-хубавия мач в своята кариера до момента и реализира извънредно значима победа, която ще го извърши с убеденост. Това признава и представителят на Съединените Щати, съгласно който спокойствието се е оказало основно във значимите моменти на мача.

„ Всичко се получи просто идеално. Чувствах се убеден от първата точка до самия завършек на срещата. Наслаждавах се на обстоятелството, че съм на Уимбълдън и играя на централния корт пред аудитория. Опитах да не мисля против кого се изправям, споделих си, че ще дам най-хубавото, а да става каквото ще. И нормално в такива обстановки, когато не очакваш нищо се случва най-хубавото, по този начин се получи и при мен. Останах спокоен, нито за момент не разреших на нервите да ме завладеят, а и атмосферата беше страхотна. Осъзнавам, че победих един от най-хубавите в международния тенис, човек, който сигурно ще завоюва доста оценки от огромния шлем. Аз обаче бях по-добър и съм безпределно задоволен от себе си. Има още доста какво да усъвършенствам, това 56-о място, което заемам в ранглистата въобще не ми харесва, само че с помощта на мощните си изяви в последните седмици съумях да се изкача с няколко позиции. Мотивиран съм да не преставам да спечелвам и желая да остана на Уимбълдън колкото се може по-дълго “, разяснява Тиафо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР