През вчерашния ден Новак Джокович опази трона си на Уимбълдън,

...
През вчерашния ден Новак Джокович опази трона си на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Бивш треньор на Джокович: Целта му е да спечели 30 Шлема, има шанс да я постигне

През вчерашния ден Новак Джокович опази трона си на Уимбълдън, триумфирайки за четвърти следващ път. Така сърбинът завоюва своята 21-ва от Големия шлем, намалявайки изоставането си от водача по този индикатор, а точно Рафаел Надал. Както нееднократно самият Ноле е заявявал намерено, главният му фокус сега пада върху " мейджър " конкуренциите и през идващите години точно те ще бъдат неговата огромна цел.

Оказва се обаче, че сърбинът освен че се стреми да се трансформира в тенисиста с максимален брой титли от Големия шлем, само че и се е прицелил в едно несъмнено число - 30. Това разкри в последното си изявление един от неговите някогашни треньори - Богдан Обрадович, а ето и какво тъкмо описа белградчанинът:

" За пръв път се срещнах с Новак, когато беше на 9 години. Впоследствие, когато беше на 13, започнахме да работим дружно през идващите 18 години, което беше много дълъг интервал. Знам каква е неговата цел, споделяше ми едно и също нещо всякога. Той желае да завоюва 30 трофеи от Шлема, тъй като вижда символика в него - 3:0. Това е неговото огромно предпочитание. Така че ще играе сигурно през идващите 5 години. Това значи, че ще има още 20 пъти късмет да победи на " мейджър " и да доближи въпросното число. Предстои да забележим какво ще се случи ", приключи сръбският експерт.

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР