През вчерашния ден Димитър Кузманов спечели титлата на демонстративния турнир

...
През вчерашния ден Димитър Кузманов спечели титлата на демонстративния турнир
Коментари Харесай

Жребият за Уимбълдън беше благосклонен: Кузманов попадна сред клей специалисти

През вчерашния ден Димитър Кузманов завоюва купата на демонстративния шампионат в Ливърпъл, като това беше първи трофей на трева в кариерата на пловдивчанина. Втората ни ракета нямаше изключително огромен опит върху тази настилка, на която беше играл само в миналогодишните квалификации на Уимбълдън, където беше надигран от опития Мариус Копил. Сега обаче българинът организира надалеч по-сериозна подготовка, с цел да свикне с особеностите на най-бързото допустимо покритие и този път ще се надява на по-силно показване в пресявките на третата " мейджър " конкуренция през сезона. Всъщност Кузманов е единственият ни роден представител в квалификациите на шампионата, а Григор Димитров и Виктория Томова имат обезпечено място в главната скица.

Жребият пък беше относително благоразположен към нашия съотечественик, тъй като той попадна в поток, където поставените са клей експерти и привидно наподобяват изцяло преодолими. Първият противник на Кузманов ще бъде участващия с " уайлд кард " Чарлз Брум. Местният представител се намира на нежеланото 431-во място в международната класация, само че през тази седмица победи самия Жил Симон на надпреварата в Нотингам и несъмнено неговата желана настилка е тревата.

При възможен триумф Мико ще премери сили с един всред французина Антоан Ескофие и деветия подложен Педро Качин. Южоамериканецът прави необикновен сезон, триумфирайки в два шампионата от сериите Чаланджър, но в никакъв случай до момента не е печелил мач на трева през кариерата си. Нещата надалеч не стоят по този начин при Ескофие, който разполага с отличен начален удар и записа победа на тази настилка над сънародника си Лука Пуй, за който си спомняме по какъв начин доближи до четвъртфиналите на Уимбълдън през 2016-та година.

Финалното тестване пред втората ни ракета пък се чака да бъде конфликт с Енцо Куако. Представителят на Франция не е измежду поставените играчи, само че единствено той може да се похвали с най-малко един извоюван дуел на трева от останалите тенисисти в тази част на схемата. Куако е бил на единствено една стъпка от главната скица на Уимбълдън през 2019-та, когато губи в последния квалификационен кръг от небезизвестния Камил Майхжак и несъмнено международният номер 209 разполага с нужната разновидност да бъде рисков конкурент в Роухемптън.

Wimbledon Qualifying draw
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР