През целия ден отдава почит на пожарникарите, спасили от рухване

...
През целия ден отдава почит на пожарникарите, спасили от рухване
Коментари Харесай

Франция почита пожарникарите, спасили "Нотр Дам"

През целия ден отдава респект на пожарникарите, избавили от срутване фамозната в целия свят катедрала и попречили нейните скъпи съкровища да бъдат погълнати от огъня.

Снимка: EPA

Президентът Еманюел Макрон персонално одобри всички в Елисейския замък, с цел да изрази възхищението и благодарността на цяла Франция за работата им.
Реконструкцията на " Нотр Дам " ще се забави заради липса на експерти Правителството към този момент разгласи интернационален конкурс за възобновяване на храма
С огнената буря в комплицирани условия се бориха над 400 пожарникари, спасители и доброволци на Червения кръст. Всички те ще бъдат отличени с орден за заслуги. Около 300 от тях през днешния ден влязоха под строй в салоните на президентския замък за тържествената гала.

Снимка: EPA
На служби в цялата страна вярващите показват съпричастността си.

" Християните все са с високо изправени глави, по този начин, както и нашата " Нотр Дам " продължава да се извисява. Искаме да покажем, че в действителност сме обединени и че Спасителят е в сърцата ни ", съобщи Мишел Опети - архиепископ на катедралата " Сен-Сюлпис " в Париж.

Снимка: EPA
Докато текат възстановителните работи, архиепископът на Париж предлага да бъде построен краткотраен храм от дърво на площада пред катедралата.

Според специалисти самата работа няма да бъде доста сложна за осъществяване. " Можем да вършим тези неща надалеч по-ефективно с материали от 21-ви век, в сравнение с да отрежем няколко остарели дървета и да ги сложим по този начин, както са били ", означават те.

Снимка: EPA

За ремонтите работи ще би трябвало да се назначат 100 каменоделци и 150 дърводелци. Властите обаче имат опасения, че няма да бъдат открити толкоз доста квалифицирани служащи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР