През тази седмица народните представители се върнаха на работа в

...
През тази седмица народните представители се върнаха на работа в
Коментари Харесай

Кои са депутатите, които наричат ваксините "експериментална течност", а всъщност са имунизирани?

През тази седмица народните представители се върнаха на работа в Народното събрание след коледната си почивка. След като в първия ден нямаха изключително какво да си кажат в пленарната зала, съвещанието завърши за към час.

За сметка на това, в петък работиха до мрачно. И дебатираха 6 часа - по какъв начин да влизат в постройките на Народното събрание - със или без зелен документ.

Снимка: bTV

Темата се оказа ключове, не тъй като достъпът до постройката има изключително значение за хода на пандемията, а тъй като дебатът е символен. За дейностите ни като общество против болестта.

През 2021 година България избира три пъти състав на Народното събрание. На изборите през ноември в Народното събрание влиза и партия " Възраждане ". Получават съвсем 130 000 гласа, които им отреждат 13 места в Народното събрание. По време на акциите главен представител на партията в народен ефир е ръководителят й Костадин Костадинов.

Снимка: bTV

А главните послания към гласоподавателите - против участието на България в Европейския съюз и НАТО, както и против всички ограничения за ограничение на пандемията от COVID-19.

" Възраждане " поредно приказват против " насилствената имунизация " и срещу имунизациите против Коронавирус:

„ Позицията ни е ясна и безапелационна: не на тази имунизация, не на тази ваксина “, сподели Костадинов във „ Facebook “ през март 2021 година

В деня, в който народните представители поставиха клетва, " Възраждане " заявява идеята си и от парламентарната естрада:

„ Няма да поносим ограничавания, маски, дискриминация, насилствена или наложителна имунизация с пробни вещества и ще желаеме премахването им допустимо най-скоро ".

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на Народното събрание Цончо Ганев от " Възраждане " съобщи, че въвеждането на зелен документ за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и сътрудниците му да вървят на работа.

„ Истината е, че се пробват да лимитират достъпа на „ Възраждане “ до Народното събрание, тъй като ние тук работим. Не сме на пазар “, съобщи Ганев пред bTV в първите дни на новата година.

Два дни по-късно Народното събрание разисква въвеждането на зеления документ за достъп в постройката на Народното събрание.

Ние търсим депутатите на „ Възраждане “ с въпроса за какво от парламентарната естрада приказват едно, а в живота правят друго.

„ Аз чух, че ще бъде това офанзива против депутатите от „ Възраждане “. Ваш сътрудник по bTV го сподели, че ще ограничи достъпа до Народно събрание на депутатите от Възраждане. – тъй като ние няма да си купим документи, както са създали огромна част от сътрудниците в Народно събрание, които споделят, че са си купили документи – това се чува и вие го знаете също. Разбира се, когато камерите са изключени. Ние ще държим твърдо и ще отстояваме правата, които са права на целия български народ или най-малко на хората, които нямат предпочитание да се имунизират или да се сертифицират “, споделя Николай Дренчев, секретар на ПК " Възраждане ".

На фона на посланията на партията против имунизациите и зеления документ, водачът на " Възраждане " не дава отговор на въпроса има ли имунизирани депутати в групата му:

„ Вижте, аз не запитвам депутатите си дали са имунизирани, нито дали са изрязали ноктите си - това е въпрос на грижа за персоналното здраве и персоналната хигиена. Има такива, които са преболедували, аз самият нямам зелен документ “, изясни Костадинов.

Снимка: bTV

„ Ваксините научно почтено и честно не дават отговор на определението за ваксина. В момента приказваме за един колосален социално-инженерен опит, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, само че и на групата. Както споделя доцент Мангъров – до момента в който нямам опрян револвер в челото, няма да се имунизирам. За всички ваксини, които са създадени в последното десетилетие и не са минали дълъг развой на преправка, не бих предложил на никого да си поставя. Но това, отново споделям, е негово персонално решение. Ако вие казвате, че в никакъв случай до края на живота си не бихте си поставили ваксина ", споделя Дренчев.

Ако казвате , че и „ Янсен “ е такава ваксина , а самият вие имате документ , в който написа , че на 19 август сте си сложили ваксина „ Янсен “ , какво значи това ?

Това значи, че мога да предпочитам за себе си и не мога да предлагам никому безстопанствен избор.

Сега можем ли да уточним имунизиран ли сте , или в никакъв случай в живота си не бихте си поставили такава течност ?

Както ви споделих към този момент и ви дублирам повторно, персоналният ми здравен статус не е нещо, което бих обсъждал по малкия екран, даже с публицист от bTV.

Секретарят на парламентарната група на " Възраждане " Николай Дренчев е имунизиран. И откакто си е сложил имунизацията обаче, той продължава обществено да приказва против имунизациите. От инспекция на източници на bTV излиза наяве, че в действителност освен Дренчев, а една трета от депутатите на " Възраждане " не просто имат зелен документ, а са имунизирани:

На въпрос към Иво Русчев дали има зелен документ той споделя, че има.

Снимка: bTV

Ваксиниран ли сте , или сте преболедувал ?

Ваксиниран съм.

Кога ?


Лятото. 8-ми месец. Вижте тук битката сега не е за имунизирани и неимунизирани. Ние не се борим за това. Ние се борим за правата на хората. Аз съм направил своя избор и съм се ваксинирал.

А вие като човек , който схваща от връзка , може ли да ми кажете . Когато един човек има идея и тя е да даден опция за свободен избор на хората , да… .


Може ли да спрете камерата?

И назовава имунизациите пробна течност , а в същото време самичък си слага ваксина . Има ли несъгласие ?


Може ли да спрете камерата?

Разговорът с имунизирания народен представител Иво Русчев е пресечен от ПР-а на партията Йовка Димитрова.

Снимка: bTV

Въпреки че във „ Възраждане “ има депутати със документи, партията провежда митинг през идната седмица - против зелените документи.

Стоян Таслаков също е имунизиран, което споделя пред камерата на bTV.

Той споделя, че решил да се имунизира преди месец:

Как го взехте това решение?

Малко под напън.


Кой ви натисна?

Семейството ми.

С какви причини?

Имам възрастен дядо, първото, което е на 94 години. Живял съм 6 години във Англия, приказвал съм със експерти. Дълго време съм се колебал да се имунизирам, само че в последна сметка под напън и на фамилията ми, взех това решение. Не съм се съобразявал с позицията на партията, това си е моя персонална позиция. Във „ Възраждане “ имаме разнообразни хора с разнообразни визии.

Този път диалогът е пресечен от другия имунизиран в групата Иво Русчев.

На въпроса към Таслаков какво споделят за имунизациите експертите, скоито се е съветвал той дава отговор:

Ами какво да кажат, че е добре… добре е да се защищават възрастните хора. Говоря за експерти, които са във Англия, които са мои другари.

А какво казвате на господин Костадинов и неговата теза , че имунизациите са пробна течност ?


Коментирали сме го тоя въпрос. Всеки има право на мнение във „ Възраждане “.

Колко хора , смятате , че са дали своят вот за „ Възраждане “ поради тезите против имунизациите ?


Не мога да преценява. Не мога да преценява. Благодаря ви.

Няколко минути по-късно националният представител се връща с конкретизиране:

Бих желал единствено да уточня, че митингът е против зеления документ, а не против имунизацията.

А вие имате ли зелен документ ?


Разбира се, тъй като се имунизирах, само че има хора.

И със зеления документ отивате на митинг ?


Да, просто ми го изкараха след имунизация, не че го желая. Аз не желая ваксинация… зелен документ, извинявайте.

Тоест , вие желаете да има имунизация , само че не желаете да има наложителен зелен документ ?


Не, аз ви обясних, че се имунизирах малко по насила от фамилията ми и автоматизирано получих зелен документ. Не, че го желая. Не, че желая да се употребява в България. Разбирате ли?

А ползвате ли го ?


Не съм го употребил досега. Не ми се е налагало на никое място, тъй като имам вяра, че е дискриминационен и не е редно да го употребявам, тъй че не бих желал да го употребявам и тук в Народното събрание. Благодаря!

В групата има и четвърти имунизиран. Той е доведен за изявление от другите имунизирани и ПР-а на партията Йовка Димитрова.

Доведеният народен представител Даниел Петров разкрива елементи към избора си да се имунизира:

Просто взех решение да се имунизирам с „ Янсен “. Това беше персонален избор.

А водачът на партия „ Възраждане “ когато споделя , че имунизациите са пробна течност ?

Аз мисля, че това би трябвало да бъде персоналният избор на всеки един човек.

А смятате ли , че е прав Костадин Костадинов ?


Ми, към този момент да.

Тоест , вие сте взели участие в опит ?


Мога да кажа и да, и не.

Защо , обяснете ми ?


Не мога да ви обясня госпожо.

Какви ви затруднява ? Вие сте взели осведомено решение за себе си .

Просто това е моят персонален избор.

А за какво го направихте ? С каква цел си поставихте имунизацията ?

За персонална сигурност. Тогава това беше моето мнение.

А през това време участвахте ли в предизборната акция на „ Възраждане “ ?

Точно в същото време, не.

А вие по кое време я поставихте ?


Не мога да си спомня, коя дата. Юли.

Точно сред изборите . Вие протестирате против зеления документ .

Точно по този начин.

Но си имате зелен документ и си го ползвате .


Ние не го употребяваме.

Не ходите в огромните магазини , не ходите в… ?


Не вървим. Не.

В Народното събрание ще го ползвате ли ?


Не.

Смятате ли , че има хора , които не са се ваксинирали , поради послания на „ Възраждане “ ?


Не мога да кажа. Не знам. Нямам визия. Всеки човек преценя за себе си. Не мога да кажа, кой какво е направил на база или послания.

Николай Дренчев е компактно до водача си Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание на 5 януари, в който коментират, че имунизациите не защищават. В същото време той е имунизира, а става известно и членове на фамилията му
поради фамилията си, с цел да го защищити:

След диалозите ни в Народното събрание, от „ Възраждане “ документално потвърдиха, че четирима техни народни представители са имунизирани и имат зелени документи. Двама са преболедували, само че нямали документа и сега един техен сътрудник е под карантина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР