През тази пролет ще заработи Еvents Guide - първият двуезичен

...
През тази пролет ще заработи Еvents Guide - първият двуезичен
Коментари Харесай

Пускат онлайн справочник за събитиен туризъм в България


През тази пролет ще проработи Еvents Guide - първият двуезичен онлайн справочник за събитиен туризъм у нас.

Целта на новото издание е България да стане като известна като дестинация, където се провеждат и организират събития от друг темперамент, за които с подготвеност идват и биха идвали експерти и заинтригувани от чужбина, изясни пред Радио София диалог с Ралица Иванова създателката на платформата Eventplus.bg.

Платформата ще дава информация за положението на събитийния туризъм, за преимуществата на другите градове и региони на България, с цел да може да се прави параленост, когато се избира място за обещано събитие. Потребителите ще могат да прочетат за здания и зали, подобаващи за тържества, семинари, конференции, за открити площи, детски кътове, спортни зали, хотели, заведения, конгрес и други.

Към плана са привлечени преподаватели и студенти от катедра „ Туризъм “ на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “.

„ С наслада мога да настоявам, че към днешна дата в България има условия за доразвиване и дообогатяване на туризма, и то в нишовото конгресно и конферентно направление “, добави доктор Надежда Костадинова , гл. ас. в Стопанския факултет във ВТУ, чиито студенти са изследвали към 500 обекта.
Преподавателят уточни, че са изследвани 8 региона, без столичния, който е развити задоволително известен. Установен е капацитет за този тип туризъм в Черноморския регион (Бургас и Варна), Рило-Пиринския, Родопския туристически регион.

Костадинова посочи, че конферентните зали в хотелите на страната са към 2000 с към 80 000 места. И даде някои присъщи особености на обособени туристически региони – като събития, обичаи и като материална база.

Ралица Иванова сподели, че Еvents Guide е отворен за партньорство с разнообразни организации и институции.
Проектът има поддръжка от Министерството на туризма, само че още се търсят разновидности за колаборация.

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР