През тази година за пръв път Националният статистически институт ще

...
През тази година за пръв път Националният статистически институт ще
Коментари Харесай

Статистическият институт ще изследва насилието, основано на пола

През тази година за пръв път Националният статистически институт ще изследва насилието, учредено на пола. Това се схваща от известие на държавната пресслужба за признатата през днешния ден от министрите годишна стратегия за работата на статистиците.

Досега данни за явлението се събираха най-вече от неправителствени организации и социалогически организации. Покрай разгорялата се в последните дни полемика за това дали България би трябвало да ратифицира Истанбулската спогодба против насилието над дами бяха оповестени данни от проучвания на " Алфа рисърч " и на " Алианса за отбрана от домашно принуждение ", както и от Националната стратегия за предварителна защита на насилието и злоупотребата с деца, съгласно които към 1 млн. дами в България, т.е. една четвърт, са жертви на домашно принуждение. Друго проучване от предходната година пък сподели, че и мъжете стават жертва на домашно принуждение, а насилието, учредено на сексуален симптом, се прикрива и постоянно не се разпознават.

Данните, които Национален статистически институт ще събира по тази тематика, ще са анонимизирани и ще служат за научни и проучвателен цели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР