През т.м. тя бе обвинена, че е оказала неправомерен натиск

...
През т.м. тя бе обвинена, че е оказала неправомерен натиск
Коментари Харесай

Дипломатът Огнян Гърков за Фрог: Трябва ли България да защити Кристалина Георгиева ?

През т.м. тя бе упрекната, че е оказала непозволен напън върху свои подчинени в СБ да фалшифицират данни в интерес на Китай с оглед Пекин да мине на 78-мо вместо на 85-то място в класацията " Doing Business " („ Да правиш бизнес " ) за 2018 година Подобно е заключението на външното следствие, извършено от щатската юридическа адвокатска фирма Уилмър Хейл (Wilmer Hale). Там се твърди, че натискът за възстановяване на китайските индикатори е бил оказан в миг, когато банката е търсила поддръжката на Китай за увеличение на капитала си. Г-жа Георгиева посетила дома на ръководителя на екипа, изработващ класацията, с цел да получи разпечатка на класацията с към този момент усъвършенстваните индикатори и с цел да му благодари, че е оказал помощ за " разрешаването на казуса ". Намесено е името и на Симеон Дянков като някогашен неин зависещ в банката.

Вчера, съгласно Ройтерс, ръководителят на комисията по външните работи към Сената на Съединени американски щати, демократът Робърт Менендес и Джеймс Риш, най-високопоставеният републиканец в комисията, с писмо до президента Байдън поискали да разпореди на Министерството на финансите да обезпечи " цялостна отчетност " за данните на СБ, за които има подозрения, че са подправени с нейно присъединяване.

Кристалина Георгиева отхвърля обвинявания, че е оказала напън върху подчинени за подправяне на данни в полза на Китай и заключенията на външното следствие с контраофанзива по адрес на човек от екипа на тогавашния президент на банката Джим Йон Ким.

Департаментът за съкровищата на Съединени американски щати контролиращ каузи на присъединяване на страната в двете интернационалните финансови институции, продължава с следствие на обвиняванията против госпожа Георгиева. Шефката на департамента отказвала телефонен диалог с българката от началото на абсурда, а говорителката на К.Георгиева не коментирала. Директорката на МВФ е подложена на критика и призовавана да подаде оставка, само че в същото време се появиха и нейни бранители като вицепрезидентът на Европейска комисия Валдис Домбровскис. Според известния икономист Джефри Сакс, Кристалина Георгиева е жертва на антикитайска нервност в Съединени американски щати. Мнозина в Конгреса желали тя да напусне МВФ, тъй като не била върл зложелател на Пекин. Проф. Румен Гечев съобщи за ФАКТИ.бг, че тя е изкупителната жертва в един огромен геополитически и геостопански въртоп.

Опоненти и евентуално измежду тях и завистници на шеметната кариера на К.Георгиева през социализма и при българската версия на реставриран капитализъм нормално подчертават върху следните несъобразности и петна в нейната биография:

1. Твърденията, включително на нейни съученички от 7-мо СУ на ул.”Цар Шишман”, София, че до към 1961-62 година тя се е именувала Сталинка и произхождала от „ изпитано класово-партийно семейство”. Но е от еленския жанр Кършовски.

2. Увличала се от хандбал и имала здраве и външен тип на човек, който с удар с шамар би могъл да убие вол. Не приличала на финансист. Започва научна кариера в УНСС (Висшия стопански институт „ Карл Маркс “) през 1977 година, където се издига до доцент в катедра „ Икономика”.

3. Държавна организация „ Разузнаване” криела досието й. Преди 1989 година Румен Гечев, Стати Статев, в този момент професори и Кристалина Георгиева отиват едновременно да специализират на Запад. Първите двама се връщат в България и за тях излязоха документи, че са вербувани от Първо основно ръководство на Държавна сигурност, преди да заминат. За Кристалина Георгиева не излезе нито ред. Тя остава по линия на фондация „ Фулбрайт” в дълготрайна командировка в Съединени американски щати и се оказа с най-главоломната интернационална кариера. Т.е. дамата е с кървавочервена биография при тоталитаризма, препрана със синка (син прах) при демокрацията. Българската еврокомисарка бе претендентът на Съединени американски щати за външен министър на Европейски Съюз. От тук и подозренията за участие в някоя от масонските ложи и/ли възможни вербовки от Държавна сигурност, по-късно превербовка от Централно разузнавателно управление на САЩ.

4. Но по какъв начин другояче след 1989-а дамата ще попадне в Световната банка, три години е неин представител в Москва (2004-2007), а след съветската задача става един от 24-те вицепрезиденти на банката? Може би по прилика когато месец след рухването на Берлинската стена янките се снабдиха с архивите на външното разузнаване на ЩАЗИ и доста от стотиците сътрудници на Германска демократична република минаха на щатска работа?

5. Като еврокомисар с сектор „ Международно съдействие, филантропична помощ и реакция при рецесии “, вместо провалилата се в Екологичен потенциал Румяна Желева, тя не оказа помощ нито един път на България – нито при наводнението в село Бисер, нито при земетресението в Перник, нито при потопа във Варна и Добрич. Даже „ изръси мъдростта”, че бегълците-имигранти у нас можели да оказват помощ за решение на демографската рецесия и проблемите на пазара на труда.

6. При оповестена кандидатура на Ирина Бокова и провеждана предизборна акция, на свое съвещание от 28 септември 2016 година държавното управление на Бойко Борисов, под натиска на соросоидната общност, издигна кандидатурата на Кристалина Георгиева за общоприет секретар на Организация на обединените нации. Така с нейно познание и съучастничество нашата страна проигра с години напред най-хубавия си късмет за този пост. На 5 октомври, в гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в което за пръв път взе участие и К. Георгиева, тя се класира на осмо място. За Горско стопанство на Организация на обединените нации бе определен Антониу Гутериш.

7. В комисията Юнкер (1.11.2014 година - 1.12.2019 г.) тя бе заместник-председател и комисар по бюджета и човешките запаси, само че още на 28 октомври 2016 година Световната банка заяви, че Кристалина Георгиева ще стартира работа в банката като основен изпълнителен шеф от 2 януари 2017 година Т.е., още веднъж от Брюксел „ на прикритие” във Вашингтон след „ програмирания” (?) крах.
8. Кристалина Гeopгиeвa зacтaнa нaчeлo нa MBФ пpeз oĸтoмвpи 2019 година, cлeд ĸaтo инcтитyциятa пpeмaxнa възpacтoвoтo oгpaничeние oт 65 гoдини зa cвoитe диpeĸтopи. Бългapĸaтa тъĸмo бe нaвъpшилa 66 година Случайност?
MBФ e cвeтoвният ĸpeдитop, ĸoйтo ceгa игpae ĸлючoвa poля в глoбaлния oтгoвop нa пaндeмиятa oт СОVІD-19. Фoндът ocигypявa пoдĸpeпa зa paзпpeдeлeниeтo нa пapичнитe cи peзepви в paзмep нa 650 милиapдa дoлapa ĸъм 190 държави- члeнĸи нa Фoндa.Изпълнитeлният cъвeт нa MBФ зaпoчнa oфициaлeн пpeглeд нa въпpoca. Koмитeтът пo eтиĸa вeчe paзглeждa дoĸлaдa, a aнaлизaтopитe дoпycĸaт, чe cĸaндaлнитe paзĸpития мoжe дa нaнecaт имиджoв yдap въpxy Фoндa. Така, че българското служебно държавно управление и персонално госпожа Кристалина Георгиева нямат доста благоприятни условия за метод.

Д-р Огнян Гърков, с л.д.р. дипломат, член на БДД
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР