През страната ще премине студен атмосферен фронт от събота. На

...
През страната ще премине студен атмосферен фронт от събота. На
Коментари Харесай

Дъжд, гръмотевични бури и на места сняг ни очаква следващите дни


През страната ще премине леден атмосферен фронт от събота. На места се чакат дъждове и гръмотевични стихии. Тогава вероятността за местни интензивни феномени е нараснала. Минималните температури ще са сред 14 и 18 градуса, а оптималните – до към 30 градуса.

В неделя следва увеличаване напразно. Той ще донесе по-хладен въздух и прогнозата е дневните температури внезапно и доста да се намалят. Отново изгледите са за превалявания с гръмотевици. На места на вероятни и по-значителни количества.



През седмицата от 19 до 25 септември захлаждането ще обхване цялата страна. Очаква се намаляване и на минималните температури. В понеделник – 19 септември, вятърът краткотрайно ще отслабне. Вероятността за превалявания понижава, а облачността се обрисува да бъде раздрана.

Към вторник северозападният вятър още веднъж ще се усили. Повишава се и вероятността за превалявания. Не е изключено тук-там да са съпроводени от гръмотевици. Заради захлаждането, в най-високите елементи на планините е допустимо да превали сняг.

От 26 септември ще настъпи стабилизиране на атмосферата и последователно стопляне. В ранните утринни часове над равнините чакаме да има условия за ниска облачност и мъгли. Но следобяд слънцето ще се демонстрира повече сред облаците.

Към края на септември още веднъж се задават превалявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР