През следващото денонощие преносът на топъл въздух от юг ще

...
През следващото денонощие преносът на топъл въздух от юг ще
Коментари Харесай

Летни температури ни очакват днес преди очакваното захлаждане

През идващото денонощие преносът на топъл въздух от юг ще продължи и ще остане топло за началото на октомври, с оптимални температури сред 29° и 34°.
Най-горещо - 34 градуса, ще е в Русе и Велико Търново, 33 градуса ще е в Пловдив, Силистра, Плевен и Ямбол, 32 - в Шумен и Кърджали, в София ще е 30 градуса, в Бургас - 27, във Варна - 26.
Облачността ще бъде раздрана, междинна и висока. Ще духа слаб, до сдържан, тук-там северно от планините и по долината на Струма - краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър.
Минималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, на обособени места в източната част на Дунавската низина и по северното крайбрежие на морето - до 20°-22°.
Над Черноморието ще бъде слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха - сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има раздрана междинна и висока облачност, по-значителна - след обяд, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа селен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.
От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) оповестиха екстремален показател за пожароопасност в действие за територии от 9 области в страната за 5 октомври.
Той важи за региони от областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен и Добрич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР