През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна, но само

...
През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна, но само
Коментари Харесай

Рязък обрат във времето: Очакват ни облаци и дъжд

През идващото денонощие облачността ще е по-често забележителна, само че единствено на обособени места в западните и планинските региони ще превали, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са 7°-12°, оптималните 15°-20°, малко по-високи в североизточните региони. В София минималната ще е 8°, оптималната – към 15°.

Над Черноморието облачността ще забележителна. Ще духа сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 17°-18°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. На места в масивите от Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, по-най-високите елементи на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Ще бъде прохладно, с сдържан до мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В началото на новата седмица повече слънчеви часове ще има в планините и планинските региони, а в равнинната част от страната на доста места преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. В понеделник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а във вторник в по-голямата част от страната краткотрайно ще стихва. Температурите ще са близки до нормалните за първата половина от ноември, минималните сред 5° и 10°, а оптималните - сред 13° и 18°.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР