През следващия сезон водещите клубове от Висшата лига може да

...
През следващия сезон водещите клубове от Висшата лига може да
Коментари Харесай

Новият формат на евротурнирите обърка плановете на Карабао къп

През идващия сезон водещите клубове от Висшата лига може да бъдат принудени да пускат юношески тимове в Карабао Къп поради спор с европейските мачове.
Прочетете още
Daily Mail оповестява, че в проектосписъка на мачовете, направен от Английската футболна лига (EFL), има конфликт на дати, включващи дуели за Карабао Къп и мачове от Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на конференциите, което може да засегне до осем тима от Висшата лига.

Миналата седмица футболната лига разгласява основните дати в програмата си за 2024/25 година, като изпълнителният шеф Тревър Бърч посочи, че полуфиналите за Карабао Къп ще останат в два мача, защото към момента не е реализирано съглашение с Висшата лига за увеличение на финансирането на долните дивизии.

Въпреки че EFL не разгласява листата с мачовете, предварителният график включва конфликт с първия кръг на Европейските клубни шампионати, които ще бъдат с нов формат и ще включват най-малко осем мача на клуб през идващия сезон.

Източници от футболната лига настояха, че описът с мачовете не е дефинитивно приключен и може да се промени, само че конфликтът може да се избегне единствено посредством унищожаване на полуфиналите в две срещи в Карабао Къп.

Въз основа на тазгодишния календар вторият мач на полуфиналите следващата година ще е едновременно със седмия кръг от груповите етапи на европейските шампионати, които ще приключат едвам в края на януари.

Вторият кръг на Карабао Къп също се сблъсква с датите на УЕФА, макар че това не е проблем, защото клубовете от Висшата лига, които са се класирали за европейските надпревари, се класират непосредствено за третия кръг.

Карабо къп дава право на носителя му да играе в Лигата на конференциите, в случай че той не е измежду първите 6 отбора в крайното класиране. През този сезон на финала са Челси и Ливърпул, а мачът за трофея е на 25 февруари. Ливърпул сигурно ще взе участие в Шампионска лига през новия сезон, а Челси към момента не е сигурен за присъединяване си в евротурнирите след слабия сезон, който прави досега и това е добра опция отборът да си обезпечи място в евротурнирите. 

Купата на ФА дава място в Лига Европа. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР