През следващия месец и половина обществеността на Симитли ще се

...
През следващия месец и половина обществеността на Симитли ще се
Коментари Харесай

В община Симитли започва обсъждане на екооценката за магистрала "Струма"

През идващия месец и половина обществеността на Симитли ще се запознае с Доклада за въздействието върху околната среда (ОВОС) на трасето на лот 3.2 на автомагистрала " Струма ", заяви Българска телеграфна агенция.

Участъкът сред Симитли и Кресна е най-сложният по цялата дължина на автомагистралата. България би трябвало да го построи до края на 2023 година, тъй като в противоположен случай би трябвало да върне евросредствата, отпуснати за цялата автомагистрала, които надвишават 700 млн. евро. В същото време екосдружения оспорват плана през дефилето, тъй като това би било пагубно за предпазените растителни и скотски типове там. Според последния вид пътуването от София към Кулата ще става през дефилето, а в противоположна посока ще бъде построено обходно трасе.

Вчера на среща с кметовете и кметските наместници на селата в община Симитли представители на организацията " Пътна инфраструктура " са дали информация и документи за организирането на публично разискване на отчета за екооценката.

Приложенията са разполагаем на жителите в кметствата и на осведомителните табла в община Симитли, осведомят от общинската администрация.

Общественото разискване ще се състои на 11 септември 2017 година, от 9.00 ч., в спортната зала на стадион " Септември " в Симитли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР