През следващата година жителите на контролираната от Русия част на

...
През следващата година жителите на контролираната от Русия част на
Коментари Харесай

Геноцид в Запорожие: От Нова година руските окупатори няма да лекуват украинци

През идната година жителите на следената от Русия част на Запорожска област няма да могат да получават здравна помощ, в случай че имат украински паспорти . Това заяви в ефира на прокремълската държавна телевизия " Россия 24 " губернаторът на района Евгений Балицки.

" До Нова година не бързаме с издаването на съветски паспорти. След Новата 2024 година ще предприемем по-строги ограничения, тъй като на наша територия ще живеят единствено жители на Руската федерация. <...> Ако преди Нова година човек към момента получава здравна помощ с украински паспорт, то след Нова година той няма да получи здравна помощ ", сподели назначеният от Кремъл губернатор.

Според Балицки издаването на съветски паспорти в района е редовно и устойчиво, като има дребни опашки. До последните избори 71-72% от жителите са получили паспорти (планирано е да бъдат 80%), а тези, които не бързат да отидат да получат паспорт, губернаторът дефинира като " чакащи " — 7-10%. Той добави, че някои хора са изправени пред компликации при приемането на документи, защото " изискват специфичен надзор " (например преди този момент са служили в украинската войска и са взели участие във военни дейности в източната част на страната).

Руските паспорти в Запорожска област се издават от юни 2022 година . По данни на Министерството на вътрешните работи към 12 септември общо в четири нови района са издадени над 2,8 милиона съветски паспорта, още 400 хиляди би трябвало да бъдат издадени до края на 2023 година.

Прогнозният брой на популацията в тези субекти към 1 януари 2024 година е избран в размер на 3,2 милиона . Този брой е посочен в проектобюджета на Федералния фонд за наложително здравно обезпечаване (ФОМС), импортиран в долната камара на съветския парламент - Думата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР