През следващата година дружеството Топлофикация София ще вложи 97.5 млн.

...
През следващата година дружеството Топлофикация София ще вложи 97.5 млн.
Коментари Харесай

През 2018 г. "Топлофикация" обещава да вложи почти 100 млн. лв. в ремонти

През идната година сдружението " Топлофикация София " ще вложи 97.5 млн. лв. в поправки на 20 км от топлопреносната си мрежа. Ще бъде основан и онлайн портал, който ще разрешава на клиентите на сдружението да ревизират отговорностите си, историята на направените заплащания, както и да получават информация за ремонтите, които ще се вършат.

Това се схваща от бизнес проекта на " Топлофикация София ", който беше признат от Столичния общински съвет на съвещанието му в четвъртък.

Дружеството възнамерява и да продължи развиването на системата си за отдалечено отчитане на потреблението, като ще се концентрира върху клиентите си в центъра. Клиентите пък ще могат да го наблюдават в бъдещия онлайн портал.

Сред проектите на компанията е и да усъвършенства качеството на топлинната сила, която подава, според от климатичните условия. Това ще бъде допустимо с внедряването на софтуерната стратегия Termis. Тя получава данни от другите системи на " Топлофикация ", като ги съпоставя с прогнозата за времето и температурата на атмосферата.

Така, съгласно сдружението, ще могат по-добре да плануват нужното количеството топлинна сила, което да подават към клиентите си, като ще се понижат и разноските.

От нужните 97.5 млн. лв. за осъществяването на капиталовата си стратегия, сдружението ще обезпечи 87 млн. лв. от личните си средства като останалите ще бъдат от Международния фонд " Козлодуй ", който се ръководи от Европейска банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).

Сумата е с 22 млн. лв. повече, по отношение на бизнес проекта за 2017 година, като тогава сдружението също беше планувало да направи ремонт на 20 км от мрежата си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР