Манчестър Сити срази по закономерен начин Фулъм като гост с

...
Манчестър Сити срази по закономерен начин Фулъм като гост с
Коментари Харесай

Ман честър Сити опустоши Фулъм и превзе върха в Англия, подгони Арсенал и по голове

Манчестър Сити съкруши по законосъобразен метод Фулъм като посетител с 4:0 и се изкачи на върха в британския футболен хайлайф. Попаденията за „ жителите “ в откриващия 38-и кръг мач в Англия бяха дело на Йошко Гвардиол и Фил Фодън, като хърватският защитник се разписа на два пъти в срещата. Последното попадение беше осъществено от дузпа посредством Хулиан Алварес в добавеното време.

Мнозина считаха, че тази среща е опция манчестърци да позволен неверна стъпка в борбата за първото място с Арсенал, само че хората на Хосеп Гуардиола не сложиха никакви подозрения към тези брожения и прибраха трите точки.

Те изпратиха отбора на първото място с 85 точки, две повече от Арсенал при еднакъв брой изиграни срещи от двата отбора. В неделния ден „ артилеристите “ гостуват на Манчестър Юнайтед на „ Олд Трафорд “ и при триумф още веднъж ще имат късмет да се върнат на върха, само че с мач повече от „ жителите “. За тях следва да изиграят отсрочен мач с Тотнъм Хотспър на 14-и май в Лондон, а в последния кръг ще одобряват Уест Хем Юнайтед.

Срещата може да я гледате онлайн по DIEMA SPORT 2. Сайтът Gong.bg, както постоянно, ще предложи на своите читатели текст и богато мултимедийно отразяване.

Домакините започнаха по-настъпателно дуела в западен Лондон, само че в първите минути Едерсон не беше затрудняван съществено. В 12-ата минута на дуела Манчестър Сити удари рано в дуела, а героят за " жителите " беше още веднъж Йошко Гвардиол. Той проби отляво и игра на двойно с Де Бройне, който го изведе в наказателното поле. Кастан закъсна, а хърватинът мина и край Иса Диоп, с цел да пусне елегантно топката край Бернд Лено за 1:0.

Малко по-късно " котиджърс " позволи неточност в отбраната си, а Бернардо Силва даде пас към Халанд, чийто удар от придвижване отлетя навън. След 20 минути игра Хосеп Гуардиола трябваше да прави насилствена промяна, откакто преди този момент Нейтън Аке получи болки в левия си крайник, а на негово място се появи Кайл Уокър. В 28-ата минута Бернд Лено избави удар от отдалеченост на Фодън.

Манчестър Сити наложи цялостна доминация във владението на топката и завладя голямо териториално пространство в хода на първата част. В самия завършек на полувремето Де Бройне центрира за следващ път фантастично в наказателното поле на Фулъм към непокрития Мануел Аканджи, само че от два метра бранителят не съумя да нанесе прецизен удар.

Сити продължи с преимуществената си игра и със старта на второто полувреме, в 52-ата минута Бернд Лено направи основно избавяне след удар на Бернардо Силва. След 58 минути игра " жителите " удвоиха своя актив. Бернардо Силва проби перефктно отдясно и опита шут, който беше блокиран. Топката отиде към Фодън, който не се поколеба да стреля от придвижване и повиши превеса на Сити.

Две след втория гол Ерлинг Халанд получи превъзходен пас в наказателното поле на Фулъм и шутира с левия крайник, само че прати топката безпределно неопределено. Маршът на Манчестър Сити в срещата продължи с трети гол в 71-ата минута. " Гражданите " разираха пай корнер, а Бернардо Силва получи и центрира към Аканджи и Гвардиол. Първият се размина с топката, само че хърватинът на далечната греда я прати под тялото на Лено за 3:0.

Дълбоко в добавеното време Иса Диоп от Фулъм беше изпъден от Антъни Тейлър с втори жълт картон след фал в наказателното поле на " котиджърс " против Хулиан Алварес. Именно той застана зад бялата точка и с обмислен изстрел направи 4:0.

LIVE / ФУЛЪМ - МАН СИТИ 0:4

0:1 Гвардиол 13', 0:2 Фодън 59', 0:3 Гвардиол 71'. 0:4 Алварес 90+7'-дузпа

Рефер: Антъни Тейлър

Стадион: " Крейвън Котидж " (Лондон)

Фулъм : 17 Лено 21 Кастан 31 Диоп 3 Баси 33 Робинсън - 22 Иуоби 26 Палиня - 14 Декордова-Рийд 18 Перейра 20 Уилиан 19 Мунис

Мениджър: Марко Силва

Ман Сити: 31 Едерсон 24 Гвардиол 6 Аке 3 Диаш 25 Аканджи - 8 Ковачич 16 Родри - 47 Фодън 17 Де Бройне 20 Силва 9 Халанд

Мениджър: Хосеп Гуардиола

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР