Израел издаде нови заповеди за евакуация в южния град Рафа

...
Израел издаде нови заповеди за евакуация в южния град Рафа
Коментари Харесай

Хиляди бягат от Рафа, след като израелските сили издадоха заповед за евакуация

Израел издаде нови заповеди за евакуация в южния град Рафа в Газа, принуждавайки още десетки хиляди хора да се реалокират, до момента в който се готви да разшири военната си интервенция.

Със заповедите от събота израелските сили изтеглиха източната третина на Рафах, навлизайки в краищата на гъсто обитаемата централна зона.

Заповедите идват против интернационалната съпротива и рецензии. Президентът Джо Байдън към този момент сподели, че Съединените щати няма да дават офанзивни оръжия на Израел заради офанзивата му в Рафа.

Организацията на обединените народи и други организации предизвестяват седмици наред, че израелско нахлуване над Рафах, който граничи с Египет покрай основната точка за влизане на помощи, ще сковава филантропичните интервенции и ще аргументи пагубен скок в цивилните жертви.

Повече от 1,4 милиона палестинци се приютиха в Рафа, откакто избягаха от бомбардировките на израелската войска в други елементи на анклава. Считана за последното леговище в Ивицата Газа, евакуациите пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР