През предходните месеци продължава ръста на ипотечното кредитиране в САЩ,

...
През предходните месеци продължава ръста на ипотечното кредитиране в САЩ,
Коментари Харесай

Защо кредитите в САЩ нарастват и във време на пандемия?

През предходните месеци продължава растежа на ипотечното кредитиране в Съединени американски щати, като главната причина за нараствания интерес са ниските лихви регистрират специалистите от и.

Анализаторите регистрират, че точно жилищните заеми са главната причина за общия растеж в кредитирането.

С нарастването от предходните месеци американския ипотечен пазар доближава исторически връх на ипотечния пазар с експозиция от близо 10 трилиона $ на всички жилищни ипотеки.Освен при новите ипотеки се регистрира и забележителен растеж при рефинансирането, като тук се следи още веднъж най-висока стойност от 2003 година насам.

Друго забавно наблюдаване е, че за разлика от 2008 и 2009 година, сега кредитоискателите имат доста по-висок кредитен рейтинг, въпреки и общата сума на отговорностите да е повишена наложително от финансовата рецесия до в този момент.Въпреки резултатите от пандемията, растеж беше освен при ипотечните заеми, само че и при лизингите на коли.

Общата сума на заемите на американските жители има нов исторически връх с прескачането на границата от четиринадесет трилиона $.

Разбира се, качеството на кредитните портфейли беше наранено от Ковид-19 при започване на предходната година, само че с използване на утвърдените ограниченията за разсрочване на отговорностите се реализира изцяло понижение на необслужваните заеми и дружно с понижението на лихвите беше реализиран подтик на развиването в кредитирането.

От данните излиза наяве, че икономическите ограничения на държавното управление са ориентирани главно към опазване и стимулиране на потребителското търсене и вложенията, както и на развиване на ипотечния пазар, като главен мотор на развиването в стопанската система. Търсения резултат е да се компенсират отрицателните резултати на пандемията и да се даде нов подтик на икономическото развиване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР