През последното десетилетие частният сектор в България създава средно по

...
През последното десетилетие частният сектор в България създава средно по
Коментари Харесай

Частният сектор у нас създава средно по 10 хил. нови работни места на година

През последното десетилетие частният бранш в България основава приблизително по 10 хиляди нови работни места на година. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на формалното разкриване на ревюто „ HR Industry 2019” в Интерпред – СТЦ София, оповестиха от Министерството на стопанската система.
„ Единственият резистентен метод да подсигуряваме растеж на стопанската система ни е да влагаме поредно в подготовката и развиването на фрагментите, а измежду най-важните фактори е все по-масовото застъпване на дуалното образование “, акцентира зам.-министър Манолев. Той изясни, че в тази посока Министерството на стопанската система работи в цялостна съгласуваност с Министерството на образованието и науката и с Министерството на труда и обществената политика. „ Разработихме пример на трудов контракт сред шеф и възпитаник, а сега е в ход основаване на електронен указател на предприятията, които дават отговор на изискванията за дуално образование “, изясни още Александър Манолев. Според него е доста значима и картата на браншовете, която специалисти от икономическото министерство са създали и която демонстрира какви са потребностите на бизнеса във всеки район, с цел да се възнамеряват съответно и образователните стратегии.
„ Темата фрагменти е измежду главните, които дискутираме с бизнеса, само че постоянно слагаме фокуса върху проблемите. Надявам се по време на ревюто за експертите по ръководство на човешки запаси да акцентирате и на опциите “, акцентира зам.-министър Манолев. По думите му в наши дни умеенето на работодателя да стимулира и да задържи чиновниците си, са измежду главните аргументи за резистентен напредък на някои компании и за спадът, който записват други.
„ HR Industry “ е ревю на компании, предоставящи услуги в областта на човешките запаси. Тази година в него присъединяване взимат над 50 изложителя, а записаните участници надвишават 940. В програмата на събитието са включени и повече от 30 семинара, които ще продължат през целия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР