През последното денонощие в Индия са регистрирани 117 100 новозаразени

...
През последното денонощие в Индия са регистрирани 117 100 новозаразени
Коментари Харесай

Взривно увеличение на заразените в Индия заради Омикрон

През последното денонощие в Индия са регистрирани 117 100 новозаразени с COVID-19, пет пъти нарастване в границите на седмица и е на път да изпревари предходния си пик на заразяване, до момента в който бързо разпространяващият се вид " Омикрон " заменя " Делта " в градовете, съобщи " Ройтерс ".

Правителствени чиновници са споделили уединено, че работят според догатката, че ежедневният брой на инфектираните ще надмине върха от над 414 000 инфектирани, подложен през май, поради случилото се в страни като Съединени американски щати, където инфектираните в границите на 24 часа неотдавна надвишиха 1 млн. души.

" Очевидно ще надминем върха си скоро и ще достигнем нов връх до началото на февруари ", сподели пред Ройтерс доктор Гупте, някогашен шеф на държавния Национален институт по епидемиология и консултант по имунизация към държавното управление.

" Като се има поради размера на нашето население, ние ще докладваме повече ежедневни случаи, в сравнение с в Съединени американски щати. Но това, което видяхме е, че тези случаи са доста по-леки, тъй че потребността от хоспитализация и О2 и всичко това не се усилва. "

Той сподели, че високият % на зараза в Индия по време на предходна огромна вълна през април и май, както и имунизациите, биха означавали понижаване на тежестта на болестта за тези, инфектирани с разновидността Omicron.

Близо 70% индийци са били изложени на ковид доникъде на предходната година, до момента в който съвсем еднакъв дял от възрастните са били изцяло имунизирани от тази седмица.

Здравните чиновници в столицата Ню Делхи и щата Махаращра, където се намира град Мумбай, които дружно съставляват по-голямата част от новите случаи, обявиха, че лечебните заведения и инфраструктурата за тестване към момента не са подложени на напън, защото доста хора се възвръщат бързо у дома.

В Мумбай към четвърт от всички проби са позитивни, само че по-малко от една пета от инфектираните с вируса са се нуждаели от хоспитализация, сподели пред кореспонденти министърът на опазването на здравето на Махаращра Раджеш Топе.

Градът записва 20 181 нови инфекции в четвъртък, доста над предходния връх от малко над 11 000, открит предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР