През последните стотина години всеки бюджет е по-добър и все

...
През последните стотина години всеки бюджет е по-добър и все
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: По БВП на човек от населението България ще продължи да изостава

" През последните стотина години всеки бюджет е по-добър и все по-добър и може да се твърди, че бюджетът за 2019 е по-добър в сравнение с за 2018 – подозрения не може да има. На фона на 2018 година идващият бюджет е по-добре аргументиран и по-богат. " Това съобщи в предаването " 12+3 " икономистът проф. Боян Дуранкев.

" Дори по едно той стартира последователно да приближава средноевропейските и западните трендове – това е все по-големият дял на преразпределение посредством страната. За следващата година са планувани 38%, до момента в който в другите европейски страни е 45-50%. Тоест, започваме да приличаме на нещо по-европейско ", уточни той.

Големият въпрос съгласно икономиста обаче е " дали това е бюджет, който разрешава да се осъществят вопиющите задания пред страната ", измежду които ликвидирането на бедността, а отговорът по думите му е „ за жалост, изрично не “. Проф. Дуранкев вижда една от аргументите за това в заложения планиран ритъм на напредък, който е по-нисък от международния и европейския. „ България по Брутният вътрешен продукт на човек от популацията ще продължи да изостава от останалите европейски страни “, счита Дуранкев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР