През последните седмици се върти тезата, че на президента му

...
През последните седмици се върти тезата, че на президента му
Коментари Харесай

Човек на Радев разкри истини за служебното правителство

" През последните седмици се върти тезата, че на президента му се е усладила властта да ръководи посредством служебни държавни управления. Но той извършва конституционните си пълномощия. Назначава служебни държавни управления не тъй като му е сладко, а тъй като партиите не могат да изпълнят главната си функционалност, а точно да излъчат устойчиво и дейно ръководство. " Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия Александър Маринов - ръководител на Стратегическия съвет към президента, а неотдавна и консултант на премиера Гълъб Донев.

По думите му има рецесия в партийно-политическата система, само че не може президентът да бъде упрекван за това, нито служебното държавно управление.

" Има срив на доверие в партиите, само че за това не са отговорни нито президента, нито служебния кабинет. Правителството се пробва по всевъзможни способи да успокои ситуацията и да взема решение проблемите на обществото, тъй като те са фундаменталния източник на неустойчивост, а не неприятното образование на политиците ", уточни още Александър Маринов.

Според него президентът има свои конституционни пълномощия, само че няма по какъв начин той да бъде проектант на една бъдеща обстановка, която всички желаеме да е предвидима, спокойна и да се работи дейно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР