През последните седмици акциите на Microsoft скочиха рязко, което се

...
През последните седмици акциите на Microsoft скочиха рязко, което се
Коментари Харесай

Нов връх за акциите на Microsoft: Ще успее ли компанията да задмине Apple?

През последните седмици акциите на Microsoft скочиха внезапно, което се дължи от постоянните облаги и продължаващата AI гражданска война.

Подхранван от стабилен доклад за облагите през фискалното тримесечие на 2024 година и устойчивия подтик на AI революцията, възходът на Microsoft беше впечатляващ. Този скок провокира завладяващи диалози във финансовите кръгове, пораждайки спекулации дали Microsoft скоро може да съставлява голямо предизвикателство за дългогодишното владичество на Apple.

Към 27 ноември пазарната капитализация на Microsoft скочи до впечатляващите $2.81 трилиона. За съпоставяне, Apple възлиза на $2.95 трилиона, като и двата софтуерни колоса означават забележителен напредък от началото на 2023 година Напредъкът на Microsoft, с 58% от началото на годината, стесни пропастта сред двете компании, демонстрира обещаваща траектория. За да завоюва купата на най-голямата компания в света, Microsoft се стреми да надмине оценката на Apple с почти 5%, сигнализирайки за нуждата акциите на MSFT да надвишават границата от $400.

Една от главните движещи сили на Microsoft се крие в преобладаващата позиция на компанията в сферата ана AI. Стратегическата опора на компанията и последните облаги поддържат тази позиция, като се възползват от продължаващата AI гражданска война.

Този пейзаж приготвя сцената за евентуален конфликт сред тези софтуерни колоси. Ако Microsoft продължи възходящата си траектория, изпреварвайки Apple по напредък, това може да алармира за смяна в салдото на силите. Устойчивото значение на AI дава обещание дълготрайно преимущество за Microsoft, до момента в който Apple минава през интервал на турбуленция в продажбите.

Докато бъдещето остава нестабилно и значително зависи от разрастващите се пазарни трендове, настоящата инерция на Microsoft я нарежда като кандидат за мечтаното първо място. Ако тази наклонност се резервира, Microsoft може да е на ръба да детронира Apple, отбелязвайки значим крайъгълен камък в света на технологиите и финансите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР